Dolar
32.47
Euro
35.12
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,559.40
BTC/USDT
70,709.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

DAEŞ hedefleri obüsler ve F-16'larla vuruluyor

TSK, Kilis'e atılan roketin bulunduğu terör örgütü DAEŞ'in silah mevzisini Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryalarıyla ateş altına aldı. F-16'larla bölgeye düzenlenen hava taarruzunda da çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

22.09.2016 - Güncelleme : 22.09.2016
DAEŞ hedefleri obüsler ve F-16'larla vuruluyor

ANKARA

TSK, Kilis'e atılan roketin bulunduğu terör örgütü DAEŞ'in silah mevzisini Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryalarıyla ateş altına almaya başladı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, terör örgütü DAEŞ kontrolündeki bölgeden Kilis'e bir roket atıldığı tespit edildi.

Bölgede konuşlu ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketin atıldığı bölgedeki DAEŞ silah mevzisinin belirlenmesinin ardından sınırdaki Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryalarıyla terör örgütü mevzisi ateş altına alınmaya başlandı.

Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi

Tugali bölgesinden atıldığı tespit edilen Katyuşa tipi roket mevzilerine ve Dabık ile Türkmen Barı bölgelerinde tespit edilen DAEŞ hedeflerine meşru müdafaa hakkı kapsamında sınırda konuşlu ateş destek vasıtalarıyla 60 adet ÇNRA mermisi ve 4 adet Fırtına obüsü mermisi atıldığı ve vurulan hedeflerin yanlarındaki DAEŞ teröristleriyle beraber imha edildiği bildirildi.

Çok sayıda DAEŞ teröristi etkisiz hale getirildi

Saat 17.00 sularında Kilis'e bir Katyuşa mermisinin daha atıldığı hatırlatılan açıklamada, buna yönelik aynı kapsamda cevap verildiği bildirildi. Hava Kuvvetlerine ait F-16'larla Rai bölgesi doğusuna, İhtimalat kuzeyine ve El Athaniyah bölgelerine hava taarruzu düzenlendiği ve tespit edilen silah mevzilerinin tam isabetle vurularak imha edildiği kaydedildi. Bölgede çok sayıda DAEŞ teröristinin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Yapılan bu atışlar ve hava taarruzları neticesinde ağır kayıp veren DAEŞ'in, Kadriş bölgesine Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından yapılan taarruza karşılık veremeyerek bölgeden çekildiği kaydedildi.

Muhabir: Sarp Özer-Burcu Çalık

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.