Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,194.50
ETH/USDT
3,577.00
BTC/USDT
70,589.00
BIST 100
8,994.47
Gündem

Diyarbakır'da 157 ton amonyum nitrat ele geçirildi

Diyarbakır'ın Hazro ilçesi Reşik Mahallesi'nde 2 ayrı adrese düzenlenen operasyonda 157 ton (3 bin 200 torba) bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat ele geçirildi.

28.10.2016 - Güncelleme : 28.10.2016
Diyarbakır'da 157 ton amonyum nitrat ele geçirildi

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde düzenlenen operasyonda, bomba yapımında kullanılan 157 ton amonyum nitrat ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 7'nci Kolordu Komutanlığı harekat komutasındaki jandarma birliklerince dün Hazro ilçesi Reşik Mahallesi sınırlarında 2 adrese, yollara ve araziye el yapımı patlayıcı döşeyen, patlayıcı yüklü araçları infilak ettirilen, kamu personeli ve binalarına yönelik saldırılar gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirilmesi amacıyla operasyon düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, operasyonda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılacağı değerlendirilen 3 bin 200 torbada 157 ton amonyum nitrat ile 5 plastik bidonda yaklaşık bin litre faturasız akaryakıt bulunduğu bildirildi.

Kulp'un kuzeyindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, iş birlikçilerinin yakalanması, örgüt mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanların tahrip edilmesi ve malzemelerin ele geçirilmesi amacıyla "Özel Birlik Operasyonu" gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"İlçenin kuzeyi Havro Tepe bölgesinde, operasyonda görevli güvenlik kuvvetlerine eylem yapmak amacıyla döşenmiş, 2 farklı alanda, 2 piknik tüpü ile hazırlanmış el yapımı patlayıcı, 6 kilogram amonyum nitrat ile destekli, 8 büyük boy pil ile hazırlanmış pil bloğu, 49,5 metre kablo ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla ele geçirilen el yapımı patlayıcı düzenekleri, uzman ekiplerce emniyetli şekilde imha edilmiş, patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır.

Ele geçirilen malzemelere el konulduğu ve bir zanlının gözaltına alınarak adli işlemlere başlandığı belirtilen açıklamada, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması için terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan azim ve kararlılıkla devam edileceği bildirildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.