Dolar
32.37
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,533.80
BTC/USDT
69,936.00
BIST 100
9,088.27
Gündem

Emniyet ve AK Parti'ye saldıran terörist yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İl Başkanlığına lav silahıyla düzenlenen saldırılarda yer aldığı iddiasıyla aranan DHKP/C üyesi terörist, Tekirdağ'da yakalandı.

22.01.2017 - Güncelleme : 22.01.2017
Emniyet ve AK Parti'ye saldıran terörist yakalandı

İSTANBUL

Alınan bilgiye göre, İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığına yönelik terör saldırılarının ardından olayı gerçekleştiren şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. 

İstihbarat çalışması, teknik takip ve delillerin incelenmesinin ardından polis, terör saldırılarına karıştığı iddia edilen terör örgütü DHKP/C üyesi Şerif T'nin yakalanması için İstanbul'da 15 ayrı adrese operasyon düzenlendi. 

DHKP/C üyesi terörist Tekirdağ'da yakalandı

Adreslerde bulunamayan zanlının il dışına çıktığı tespit edildi. Şerif T, Tekirdağ'da, polis ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu yakalandı. 

Bu arada, Esenyurt'ta dün polis ekibine silahla ateş açan ve karşılık verilmesi üzerine olay yerinden kaçan şüphelinin de Şerif T. olduğu belirtildi. 

Yunanistan'a kaçma planı yapmış

Üzerinde "Glock" marka tabanca bulunan şüphelinin Yunanistan'a kaçma hazırlığında olduğu ifade edildi. Yakalanan teröristin, saçlarını kazıttığı dikkati çekti.

Bu arada, zanlı, polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemi altında götürüldüğü Tekirdağ Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. 

Şerif T'nin Tekirdağ Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.

Muhabir: Arif Yakıcı-Yavuz Karaduman-Hakan Mehmet Şahin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın