Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,221.26
ETH/USDT
3,568.60
BTC/USDT
70,900.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Eski Maliye Bakanı Unakıtan vefat etti

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

12.10.2016 - Güncelleme : 12.10.2016
Eski Maliye Bakanı Unakıtan vefat etti

İSTANBUL

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Alınan bilgiye göre, bir süredir vücudundaki ödemler nedeniyle tedavi gören 70 yaşındaki Unakıtan, bu sabah Acıbadem Maslak Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 58, 59. ve 60. hükümetlerinde Maliye Bakanlığı görevinde bulunan Unakıtan, 2009'da baypas, 2013'te de böbrek nakli operasyonu geçirmişti.

Kemal Unakıtan

Kemal Unakıtan, 1946'da Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Domurcalı köyünde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Edirne'de tamamlayan Unakıtan, 1968'de Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) mezun oldu.

Unakıtan, üniversite eğitiminin ardından Maliye Bakanlığında hesap uzmanı olarak göreve başladı. SEKA Genel Müdür Muavinliği, 1976-1978 arasında SEKA Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Unakıtan, daha sonra özel sektörde çalışmaya başladı.

Kemal Unakıtan, çeşitli sanayi kuruluşlarında, finans kurumlarında, dış ticaret şirketlerinde genel müdürlük, yönetim kurulu üyeliği ve yöneticilik yaptı.

2002'de 58. Hükümette Maliye Bakanlığı görevine getirilen Unakıtan, 59. ve 60. hükümetlerde de aynı görevi yerine getirdi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan taziye mesajı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yayımladığı taziye mesajında, Unakıtan'ın uzun yıllar Maliye Bakanı olarak çok önemli hizmetlerde bulunduğunu, kamu maliyesinin düzeltilmesinde ve mali disiplinin sağlanmasında çok emeği olduğunu belirtti.

Unakıtan'ın ekonominin yapısal dönüşümünde kilit kararların alınmasında önemli katkılarda bulunduğuna dikkati çeken Ağbal, şunları kaydetti:

"Sayın Bakanımızla uzun yıllar birlikte çalıştık, üzerimizde emeği çoktur. Çok özverili, ülke ve millet sevdalısı, milletimizin manevi değerlerini her şeyin üzerinde tutan, yürekli ve cesur bir insan olarak bildik. Kendisinden çok şeyler öğrendik. Görev yaptığı yıllar Türkiye ekonomisinin uçurumun kenarından alınıp düzlüğe çıkarıldığı yıllar olmuştur. Tüm bu süreç boyunca, gece gündüz büyük bir gayretle, azimle, sağlığı pahasına çalışmış ve büyük fedakarlıklarda bulunmuştur. Bu yoğun çalışma ortamı içinde önemli hastalıklar geçirmiştir. Bu dönemlerde de her zaman sabırlı, inançlı, Hakk'ın rızasına teslim olmuş her daim memleketimiz için duada bulunmuştur. Rabbim mekanını cennet eylesin. Başta saygıdeğer hanımefendi olmak üzere kederli ailesine, Maliye Bakanlığı camiasına, sevenlerine, dostlarına ve hizmet vermekten her zaman onur duyduğu aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin." 

Muhabir:Sefa Mutlu,Kenan Irtak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın