Gündem

Hakkari'den acı haber: 2 şehit

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, Şemdinli bölgesinde devam eden operasyonlar sırasında teröristlerce yapılan saldırı sonucu iki askerin şehit olduğu, bir askerin yaralandığı belirtildi.

25.12.2017 - Güncelleme : 25.12.2017
Hakkari'den acı haber: 2 şehit

ANKARA/KAHRAMANMARAŞ/ADANA

Hakkari'de bölücü terör örgütü üyelerinin saldırısı sonucu iki asker şehit oldu, bir asker yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Şemdinli'de devam eden operasyonlar sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca silahlı saldırı düzenlendi.

Teröristlerin saldırısında iki asker şehit oldu, bir asker yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı askerin tedavisinin devam ettiği belirtilen bilgilendirmede, şöyle denildi:

"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz. Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir."

Şark görevinin bitmesine rağmen Hakkari'den dönmemiş

PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 26 yaşında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Çam'ın Kahramanmaraş'taki baba ocağına acı haber ulaştı.

Merkez Onikişubat ilçesine bağlı Döngele Mahallesi'nde ikamet eden şehidin babası Mehmet ve annesi Fatma Çam'a acı haberi, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek ve askeri yetkililer tarafından, Pirireis Mahallesi'ne misafirliğe geldiği oğlunun evinde verildi.

Haber üzerine büyük üzüntü yaşayan anne, baba ve diğer aile bireylerini Kaymakam Mustafa Çek, askeri yetkililer ve yakınları teskin etmeye çalıştı.

Şehidin fenalaşan bazı yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Haberi alan şehidin yakınları eve gelerek aileye taziyelerini iletip acılarını paylaştı.

Aile daha sonra araçlarla, Döngele Mahallesi'ndeki evlerine götürüldü.

Evli ve bir çocuk babası olan şehidin, şark görevinin bitmesine rağmen kendi isteğiyle Hakkari'de çalışmaya devam ettiği belirtildi.

Şehidin Adana'daki baba evinde yas var

Şehit Piyade Uzman Çavuş Seyfettin Orkun Çil'in (25) Adana'daki ailesine acı haber ulaştı.

Çil'in Ceyhan ilçesi Camizagali Mahallesi'ndeki baba evine giden Ceyhan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ayhan Evli ve diğer yetkililer, şehidin annesi Gülendam'a acı haberi verdi. Evin yakınında 112 Acil Sağlık ekipleri hazır bekletilirken, eve de Türk bayrağı asıldı.

Şehidin babası Adnan Çil'in Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde tedavi gördüğü belirtildi.

Öte yandan Kozan'da ikamet eden şehidin acil tıp teknisyeni eşi Yeşim'e de askeri yetkililer evinde acı haberi verdi. 

Türkeli Mahallesi'ndeki evin bulunduğu apartmana Türk bayrakları asıldı.

İki kardeşten büyüğü olan şehidin 2 yıl önce evlendiği 9 aylık bir kızı olduğu belirtildi.

Muhabir: Sarp Özer, İsmail Hakkı  Demir, Yusuf Tunur, Erol Karaoğlan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın