Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,209.14
ETH/USDT
3,599.00
BTC/USDT
71,346.00
BIST 100
9,058.60
Gündem

Manisa'da 4,9 büyüklüğünde iki deprem

Manisa'nın Selendi ve Şehzadeler ilçelerinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

21.04.2017 - Güncelleme : 22.04.2017
Manisa'da 4,9 büyüklüğünde iki deprem

ANKARA 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) tespitine göre, saat 16.09'da merkez üssü Manisa'nın Selendi ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Depremin 8,81 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

AFAD Manisa İl Müdürü Bekir Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şu an bize intikal eden olumsuz bir durum yok. Mahallelerdeki tarama ve incelemelerimiz sürüyor." ifadelerini kullandı.

4,9 büyüklüğünde ikinci deprem

Öte yandan AFAD tespitine göre, saat 17.12'de merkez üssü Şehzadeler olan 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Depremin 6,92 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

18 adet çadırın kurulumuna başlandı

Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada, AFAD tarafından Selendi'de evleri hasar gören vatandaşlar için 8 adet çadır talebinde bulunulduğu ve Afet Bölge Lojistik Deposundan alınan çadırların Selendi ilçesinde kurulumuna başlanıldığı kaydedildi.

Yaşanan ikinci depremin ardından ekiplerin Saruhanlı İlçesi Mütevelli Mahallesi'nde az hasarlı çok sayıda bina bulunduğu bildirilen açıklamada, AFAD tarafından Mütevelli Mahallesi'nde evleri hasar gören vatandaşlar için 10 adet çadır talebinde bulunulduğu, Afet Bölge Lojistik deposundan alınan çadırların Mütevelli Mahallesi'nde kurulumuna başlandığı belirtildi.

Vatandaşlara uyarı

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Depremlerin devamı her an için gelebilir çünkü enerji boşalıyor. Depremlerin gerçekleşenlerden büyük olması ihtimali ise daha düşüktür, eşit ya da daha küçük bekleriz." diye konuştu.

DEÜ Sismoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Orhan Polat ise Manisa ve çevre illerde yaşayanlara çağrıda bulunan Polat, "Vatandaşların tedbiri elde bırakmamaları gerekiyor, depremlerin artçı dağılımını bilmiyoruz. Binalarda hasar yoksa vatandaşların evde kalmaları iyi olur ancak bu büyüklükteki depremde dahi birtakım çatlaklar oluştuysa yetkililere haber verilmeli." ifadelerini kullandı.

"Depremler 6 şiddetinde hissedildi"

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir ise "Depremler ana şok niteliğinde olup, 5 büyüklüğünde olmasına rağmen, 6 şiddetinde hissedilmiştir. Bu iki deprem, İzmir'deki faylardan bağımsızdır ve bu fayları tetiklemeyecektir." dedi.

Muhabir: Zehra Aydın,Turgay Duyar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın