Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Çocuğun hakkını imha eden doğduğuna pişman edilmeli

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Kim ki çocukların hakkını, hukukunu inkar ve imha etmeye kalkıyorsa, ya anasından doğduğuna pişman edilmeli ya da kurulacak bir darağacında boğazına yağlı urgan dolanmalıdır." dedi.

20.02.2018 - Güncelleme : 20.02.2018
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Çocuğun hakkını imha eden doğduğuna pişman edilmeli

TBMM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Sübyancı şerefsizler iki cihanda da hasmımızdır"

Bahçeli, özellikle Adana ve Antalya'da vuku bulan çocuk istismarlarının, duyan herkesi, düşünen ve duygu sahibi her vatan evladını infiale sürüklediğini söyledi.

"Söylemeye dilimin varmadığı, anlatmaya gücümün ve takatimin yetmediği en rezil, en çarpık, en menfur suçlar kadınlara, bebeklere, çocuklara karşı işlenmiş ve işlenmektedir." ifadesini kullanan Bahçeli, milletin tamamının, çocuklara yönelik cinsel saldırılara nefret, öfke ve bedduayla tepki gösterdiğini vurguladı.

"Çocuklarımızı kör kuyularda, şiddet sağanağında, istismar vahşiliğinde bir başlarına bırakamayız, alçaklara, namussuzlara, canilere asla teslim edemeyiz. Allah şahit olsun ki teslim de etmeyeceğiz. Çocuğa sahip çıkamazsak, medeniyetimizle övünmeye hakkımız, insanlığımızla gururlanmaya yüzümüz kalmayacaktır." değerlendirmesinde bulunan Bahçeli şöyle devam etti:

"Kim ki çocukların hakkını, hukukunu inkar ve imha etmeye kalkıyorsa ya anasından doğduğuna pişman edilmeli ya da kurulacak bir darağacında boğazına yağlı urgan dolanmalıdır. Kim olursa olsun, sübyancı şerefsizler iki cihanda da hasmımızdır. Kadınları hedefine almış namert ve kanlı niyetler yok edilmeye mahkumdur."

Bahçeli, son günlerde medyaya yansıyan cinsel istismar vakalarını derin bir sızıyla lanetlediğini belirterek, "Parti olarak, yapılacak her hukuki ve yasal düzenlemeye sonuna kadar destek vereceğimizi huzurlarınızda kararlılıkla açıklıyorum. Toplum hayatımızı sapıklardan ayıklamak, kudurmuş ilkellerden arındırmak amacıyla her sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu ifade ve ilan ediyorum." diye konuştu.

"Yarın TBMM'ye sunulacak"

MHP ile AK Parti arasında yapılan ittifak görüşmelerinin tamamlandığını, Milli Mutabakat Komisyonunun 14 Şubat Çarşamba günü son toplantısını gerçekleştirdiğini anımsatan Bahçeli, toplantıların başarılı, özverili ve samimi bir havada geçtiğini; komisyonun 9 defa toplandığını, 22 saat 45 dakika çalıştığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçen pazar günü yaptıkları oldukça verimli ve yararlı görüşme neticesinde de yapılacak yasal düzenlemelerin son şeklinin verildiğini bildiren Bahçeli, yarın, iki partiyi temsilen iki komisyon üyesinin basın toplantısı düzenleyerek ittifakın boyut ve hukuki muhtevası hakkında millete bilgi vereceğini ve 26 maddelik yasa teklifini TBMM'ye sunulacağını söyledi.

Bahçeli, Milli Mutabakat Komisyonu üyelerine teşekkür ederek, "Elbette yapıcı tavırlarıyla destek ve katkısını sürekli gösteren Sayın Cumhurbaşkanı'na huzurlarınızda içtenlikle teşekkür ediyorum. TBMM'ye sunulacak kanun teklifinin ve 2019 yılını kapsayacak milli ittifakın milletimize, ülkemize, partilerimize ve demokrasimize hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum." dedi. 

"Kimsenin toprağında gözümüz yok"

Bahçeli, ABD'nin tavrı ne olursa olsun terörün Afrin'deki başının ezileceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Esad ise yanılıp yenilip Afrin'e girerse, PKK/PYD/YPG ile aynı cepheye düşerse elbette ki sonuçlarına katlanmak durumunda kalacaktır. Afrin, Şam yönetiminin aklına yeni mi gelmiştir? Bu nasıl bir çelişkidir? Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılıdır. Meselenin bu kısmında bir kuşkumuz, bir tereddüdümüz yoktur. Ancak Esad, kendi topraklarından milli bekamıza yönelen terör tehdidiyle başa çıkmak için herhangi bir irade bu zamana kadar göstermiş değildir. 

Afrin'de sayıları 13 bini bulan teröristin varlığı iddia ediliyorken, bunların yuvalanmasına, yerleşmesine, sözde kanton kurmalarına hangi mantık ve mağlup olmuş vicdanla sessiz kalındı? Türkiye, Afrin'de bir savaşın tarafı değil, terörle haklı bir mücadelenin içindedir. Suriye yönetiminin, Türk ordusuna işgalci demesi de yalnızca hezeyan ve seviyesizliktir. Asıl kimlerin işgale heveslendiği ortadadır. Kimsenin toprağında gözümüz yoktur ama kimsenin de topraklarımızda gözünün olmaması tarihi, hukuki ve ahlaki bir mükellefiyettir. Şayet gözü olan varsa herkes bilmelidir ki o gözü çıkarmasını, o göze çomak sokmasını çok iyi bilir, çok da iyi yaparız."

NATO'ya eleştiri

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü'nün, kendi ülkesinin kongresine sunduğu bir raporda PYD/YPG'nin Suriye'de muhtemel bir otonom bölge arayışında olduğunun tespit edildiğini aktaran Bahçeli, ABD'nin Suriye'deki temel hedefinin PKK/PYD terör örgütünü sözde meşru bir yönetim kılıfına sokmak olduğunun artık sır olmadığını söyledi.

Devlet Bahçeli, Kuzey Irak modelinin, Kuzey Suriye'ye uyarlanma hazırlığının medyaya bile yansıdığını ifade ederek, PKK/YPG'ye binlerce tır dolusu silah yardımı yapan, bununla da yetinmeyip 550 milyon dolar bütçe ayıran Beyaz Saray yönetiminin, Suriye'nin bölünmesini hedeflediğinin anlaşıldığını belirtti.

"Türkiye'ye, terör örgütü PKK/PYD'ye orantılı ve ölçülü karşılık vermesi konusunda tavsiyelerde bulunan NATO Genel Sekreteri bu olan bitene ne diyecektir?" diye soran Bahçeli, "NATO, orantısız bir ahlak kaybıyla bize sınır çizmeyi bırakmalı, terör örgütlerine karşı sesini yükseltmeli, safını belirlemelidir. NATO üyesi Türkiye midir, yoksa PKK/PYD midir? Müttefiklik hukukunun namusunu kirletenler kimin değirmenine, hangi maksatla su taşımaktadır? Bu şartlar altında kötü günümüzde yanımızda olmayan NATO'yu iyi günümüzde ne yapalım, neyine umut bağlayalım?" dedi. 

YPG'yi kuran düşman zihniyetle PKK'yı kiralayan ve kullanan sefil anlayışın bir ve aynı olduğunun altını çizen Bahçeli, "ABD'nin bunu bilmemesi mümkün değildir. NATO'nun bu gerçekleri yeni duyması da aklın inkarıdır. PKK eşittir PYD, o da eşittir YPG'dir. FETÖ de bunların bir diğer kanlı ve hain kardeş örgütüdür." diye konuştu.

"5 bin tırla ciklet ve şekerleme mi gönderdi"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ABD'li bir bakanın, PYD/YPG'ye silah verdiklerini, başka bir bakanın da ağır silah vermediklerini iddia ettiğini anlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdu:

"Silahın ağırı hafifi olmaz, nitekim silah silahtır. Terör örgütünün kanlı cinayetleri, bilhassa ABD ve Rus menşeli silahlarla işlenmiştir. ABD'li bakanların ya birbirinden haberi yoktur ya da bunlar Türk milletini ahmak yerine koyacak kadar rezilliğe gömülmüşlerdir. ABD, 5 bin tırın içerisinde PKK/PYD'li teröristlere ciklet ve şekerleme mi göndermiştir? Kimse aklımızla alay etmesin. Biz neyin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Türk milletinin arkasından ne oyunlar çevrildiğinin farkındayız."

Muhabir: Alp Özden

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın