Dolar
32.37
Euro
35.01
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,542.60
BTC/USDT
69,903.00
BIST 100
9,093.31
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Terör örgütleriyle NATO'nun ne işi var

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "NATO'nun Rakka operasyonuna katılması, PKK-PYD-YPG'ye bir yönüyle destek, değilse bile eylem ve emellerine göz yumması anlamına gelecektir. Terör örgütleriyle NATO'nun ne işi vardır? Bu ayıp değil midir?" dedi.

30.05.2017 - Güncelleme : 30.05.2017
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Terör örgütleriyle NATO'nun ne işi var

TBMM
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 25 Mayıs’ta Brüksel’de katıldığı NATO Zirvesi’nde "acaba" diye sorguladıkları bazı kararlar alındığına dikkati çeken Bahçeli, bu kararların en önemlisinin, NATOnun terör örgütü DEAŞ ile mücadeleye katılması olduğunu hatırlattı.

Devlet Bahçeli, Türkiye’nin uzun bir süredir dillendirdiği bu seçenek ilk bakışta oldukça olumlu ve isabetli değerlendirileceğini ancak NATO’nun yalnızca DEAŞ'a odaklanması, Rakka operasyonu için daha çok hava desteği sağlamayı öne alması, ayrıca istihbarat toplanması ve paylaşılmasıyla askeri faaliyetlerinin sınırlı kalacak olmasının kuşku ve kaygıları artırdığını dile getirdi.

"NATO’nun Rakka operasyonuna katılması, PKK-PYD-YPG’ye bir yönüyle destek, değilse bile eylem ve emellerine göz yumması anlamına gelecektir." ifadesini kullanan Bahçeli, şöyle konuştu:

"Türkiye’nin NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip olduğu gerçeği ortada dururken, adeta ülkemize meydan okur gibi 65 yıllık bir ortaklık ve üyelik hukukunu yok saymak kesinlikle küstahlıktır. NATO bu kadar ucuz mudur? Üye devlet olmamızın hiç mi saygınlığı veya yaptırımı, hadi bunları da geçtik hiç mi hatırı yoktur? NATO, Türkiye düşmanlarıyla nasıl, hangi dürtü ve stratejik amaçla yan yana gelecektir? Bu ne menem bir çarpıklık, izahı ne şekilde yapılacak bir çirkinliktir?" değerlendirmesinde bulundu.

"Hepsi birden insanlığa kast etmiş düşmanlardır"

NATO'nun, PKK’nın değil Türkiye’nin ortak olduğu, nice fedakarlıklar yaparak katkı sunduğu küresel bir teşkilat olduğunu vurgulalan Bahçeli, şunları söyledi:

"Rakka operasyonuna katılsın, buna diyecek bir şey yoktur. Hatta Türkiye’nin desteği de malumdur. Ancak terör örgütleriyle NATO’nun ne işi vardır? Bu ayıp değil midir? ABD nereye varmayı planlamaktadır? IŞİD teröristse, PKK-PYD-YPG nedir, Brüksel ve Washington’dan bakıldığında bu insan azmanları, insanlık katilleri nasıl görülmektedir? PKK’lı, YPG’li teröristler dağda bayırda kelebek peşinde koşan, çiçek böcek seven, papatya toplayıp fal açan, piknik yapıp mangal ziyafeti düzenleyen cici çocuklar değil, basbayağı canidir, bal gibi haindir, tartışmasız şerefsizdir, hepsi birden insanlığa kast etmiş düşmanlardır. Bunun ötesi yoktur. Bundan başka söylenecek söz de yoktur.

"Asıl olan hayattır, hayat da Beşiktaş’tır"

"Zannediyorum hiç biriniz, şampiyon Beşiktaş’tan bahsetmeden konuşmama son vereceğimi düşünmemiştir." diyen Bahçeli, bir Beşiktaşlı olarak şampiyonluktan sevinç duyduğunu dile getirdi.

''Kara Kartal''ın Türk sporunun renkleri siyah beyaz olan yüz akı, iftihar edilecek kulüplerinden birisi olduğunu belirten Bahçeli, "Bu durum şahsım adına da oldukça anlamlı, memnuniyet vericidir. Beşiktaş futbolcularını, teknik heyetini, yağmurda çamurda, karda kışta, iyi günde kötü zamanda destek ve tezahüratlarıyla takımlarını yalnız bırakmayan taraftarlarımızı, özellikle Çarşı'yı içtenlikle tebrik ediyorum. Kulüp Başkanımız Sayın Fikret Orman Bey ve yönetimini kutluyorum. Asıl olan hayattır, hayat da Beşiktaş’tır." dedi.

İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, konuşmasının ardından Bahçeli'ye, Kur'an-ı Kerim, tablo ve kılıç hediye etti. Devlet Bahçeli, Kur'an-ı Kerim'i üç kere öperek aldı.

Muhabir: Alp Özden

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın