Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,210.14
ETH/USDT
3,567.90
BTC/USDT
70,415.00
BIST 100
9,042.96
Gündem

Tuzla'da kokuya neden olan kimyasal madde tespit edildi

İSKİ'nin incelemesi sonucu Tuzla'daki kokunun nedeninin sanayide kullanılan Tetrachior Cezhene ile Trichloro Ethene maddesi olduğu bildirildi.

26.12.2017 - Güncelleme : 26.12.2017
Tuzla'da kokuya neden olan kimyasal madde tespit edildi

İSTANBUL

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), yaptığı incelemede Tuzla'da kokuya neden olan maddelerin, metal ve tekstil sektöründe kullanılan Tetrachior cezhene ve Tricholoro ethene olduğunu tespit etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "Dün Tuzla'daki bazı mahalleleri etkileyen yoğun kokunun atık su kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı kesinlik kazandı. İSKİ'nin yaptığı laboratuvar incelemesi sonuncu maddelerin metal ve tekstil sektöründe kullanılan Tetrachior cezhene ve Tricholoro ethene maddesi olduğu belirlendi."

Vidanjörün bulunması için çalışma başlatıldı

Konuya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında kaçak drenaj yaptığı öne sürülen vidanjörün bulunması için Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Kaçak olarak atık su hattına kimyasal madde döktüğü öne sürülen vidanjörün tespiti için çevrede bulunan güvenlik kameraları inceleniyor.

Muhabir: Lale Bildirici-Alptekin Soykan-Safiye Gören

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın