Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.00
BTC/USDT
70,781.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümet güven oyu aldı

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet güven oyu aldı.

29.05.2016 - Güncelleme : 29.05.2016
Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümet güven oyu aldı

TBMM

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet güven oyu aldı.

TBMM Genel Kurulunda, birleşimi yöneten Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve grup başkanvekillerinin kısa konuşmaların ardından gündeme geçildi. 

Genel Kurulda, 65. Hükümet'in güven oylaması, TBMM İçtüzüğü uyarınca açık oylama şeklinde yapıldı. Açık oylamanın elektronik sistemle yapılması kabul edildi. 

Kahraman, oylama için 5 dakika süre verdi. İsmail Kahraman, sisteme giremeyenlerin Başkanlık Divanına oy pusulası göndermelerini istedi. 

65. Hükümet'in güven oylamasına 453 milletvekili katıldı. 65. Hükümet; 138 ret oyuna karşılık, 315 oyla güven oyu aldı.

TBMM Başkanı Kahraman'dan fetih mesajı

65. Hükümet'in güven oylaması için toplanan TBMM Genel Kurulu'nda, İstanbul'un fethinin yıl dönümü dolayısıyla bir konuşma yapan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Peygamberimizin fetih Hadis-i Şerifi'ndeki müjdeyi veren, geçmişi destanlar ve kahramanlıklarla dolu milletimizin birlik, beraberlik ve tarih şuuruyla nice yüzyıllara kavuşmasını temenni ediyorum." dedi.

"Güven oyu aldıktan sonra artık herkesin hükümetiyiz"

Oylamanın ardından teşekkür konuşması yapan Başbakan Binali Yıldırım, 65. Cumhuriyet Hükümeti'nin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Yıldırım, "Cenabı Mevlam'dan hayırlı hizmetler yapmamızı niyaz ediyorum." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, görevi devraldığı 64. Hükümet'in Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu üyelerine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkürlerini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"65. Hükümet'in programı esnasında görüşlerini dile getiren bütün milletvekillerimize, muhalefet partisi grup başkanvekillerine ve bu program üzerinde eleştirileriyle, önerileriyle bize ışık tutan bütün milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Şüphesiz eleştiriler, uyarılar, öneriler bizim için yol göstericidir, daha güzel kararlar, daha doğru işler yapmamız için mutlaka yardımcı olacaktır. AK Parti hükümetleri olarak bizim bir özelliğimiz var, seçimlerde ne kadar oy alırsak alalım, bu çatı altında güven oyu aldıktan sonra artık herkesin hükümetiyiz, 79 milyonun hükümetiyiz."

"Demokrasimizi daha da ileri düzeye taşıyacağız, insan hak ve hürriyetlerini çok daha geliştireceğiz, milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğinin daim olması için gece gündüz demeden çalışacağız." diyen Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"Milletimizin barışı, huzuru için hayatını seve seve veren şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar diliyorum. Yüce Meclis'imizinden güven oyu alan 65. Hükümet'in, üyeleri ve başkanı olarak, bir kez daha duyduğunuz güvenden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Muhabir: Melda Çetiner Karagöz, Meltem Öztürk

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.