Dolar
32.34
Euro
34.92
Altın
2,220.67
ETH/USDT
3,558.90
BTC/USDT
70,623.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Yüksek Askeri Şura toplandı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı.

Sarp Özer  | 28.07.2016 - Güncelleme : 28.07.2016
Yüksek Askeri Şura toplandı Fotoğraf AA: Hakan Göktepe

Ankara

ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi.

Şura çalışmalarının bitmesinin ardından önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ardından toplantıya katılan diğer komutanlar Çankaya Köşkü'nden ayrıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 20.00'de Şura üyeleri onuruna Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yemek verecek. Şura'da alınan kararların Erdoğan'ın onayına sunulmasının ardından, kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.


YAŞ üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti

Şura üyelerinin toplantı için hazırlanan salonda yerlerini almalarının ardından Yüksek Askeri Şuranın olağan toplantısı başladı. Böylece daha önce Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki "Çakmak Salonu"nda yapılan "çok gizli" nitelikli toplantı ilk defa karargah dışına taşınmış oldu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın ilk kez başkanlık ettiği toplantıda, Fikri Işık da Milli Savunma Bakanı olarak ilk kez yer aldı. Türk Silahlı Kuvvetlerindeki terfi ve atamanın ele alındığı şuranın en önemli gündemini ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi oluşturacak. 

İlk görüntüler de paylaşıldı

Başbakan Binali Yıldırım'ın ilk defa başkanlık ettiği Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısına ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Başbakanlık Basın Merkezinden toplantıya ilişkin ilk görüntüler de paylaşıldı. Buna göre, Başbakan Yıldırım başkanlığındaki toplantıda Fikri Işık, Milli Savunma Bakanı olarak ilk defa yer aldı.

Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele de katılıyor.

Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilenlerin arasında yer alan eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin yerine atanan Temel, masadaki korgeneral rütbeli tek isim.

Darbe girişimi sırasında rehin alınan ve ardından yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle bir süre GATA'da tedavi gören Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Mendi de toplantıya katılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerindeki terfi ve atamaların ele alındığı şuranın en önemli gündemini FETÖ'nün darbe girişimi oluşturacak. Toplantıda Fetullahçı Terör Örgütü'nün TSK'daki yapılanma çalışmaları da ele alınacak. 

Muhabir: Sarp Özer,Mümin Altaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.