Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,223.10
ETH/USDT
3,562.60
BTC/USDT
70,775.00
BIST 100
9,079.97
Kültür

117 yıllık tarihi binada hazırlanan ürünler sergilendi

Bitlis'te sanat merkezine dönüştürülen 117 yıllık tarihi binada açılan kurslarda el emeği ve göz nuruyla üretilen ürünler sergilendi.

30.09.2016 - Güncelleme : 30.09.2016
117 yıllık tarihi binada hazırlanan ürünler sergilendi Fotoğraf: AA/İbrahim Yaldız

BİTLİS

Bitlis'te sanat merkezine dönüştürülen 117 yıllık tarihi binada risk altındaki genç ve çocukların, kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla çeşitli branşlarda açılan kurslarda ürettiği ürünler ilgi gördü.

Bitlis Kültür ve Sanat Derneğince (BİSAD) hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığınca finanse edilen "Sanata Bulaşın" projesi kapsamında oluşturulan sanat merkezindeki kurslarda hazırlanan ürünler beğeniye sunuldu.

Proje kapsamında açılan ve özellikle 600 yıllık geçmişi bulunan yöresel harik ayakkabıları ile kentin tarihi mekanların resmedildiği yağlı boya tablolar, sergiyi gezen vatandaşlardan ilgi gördü.

BİSAD Başkanı Haydar Yılmaz, yaptığı açıklamada, sanat merkezine dönüştürdükleri tarihi binada halk oyunları, tiyatro, harik, def, bağlama, gitar, ebru ve resim kursları açtıklarını anımsattı.

"Resim, harik ve ebru kursuna katılan kursiyerlerce yapılan eserleri proje sonunda sergi düzenleyerek halkın beğenisine sunduklarını aktaran Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

"Sergimiz, halkımızdan yoğun ilgi gördü. Harik burada en önemli kurslardan biri. Kaybolmaya yüz tutan bir el sanatıdır. Geleneksel bir ayakkabı çeşididir. 600 yılık bir geçmişi olan harikleri sergileme imkanı bulduk. Ayrıca sergimizde 30 ebru sanatı yer aldı. Resim kursumuz da çok önemliydi. Burada 6 yağlı boya çalışması sergiledik. Bu çalışmamızda Bitlis'teki tarihi mekanlardan olan Şerefiye Camisi ve eski zabıta karakolu gibi birçok tarihi yapıyı ele aldık. 117 yıllık tarihi binada, kentin tarihi mekanlarının çizildiği yağlı boya tabloları büyük beğeni topladı."

Muhabir: İbrahim Yaldız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.