Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.40
BTC/USDT
70,303.00
BIST 100
9,079.97
Kültür

28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı sona erdi

Türkiye'nin ortak ülke olarak katıldığı 28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı, sona erdi.

25.04.2016 - Güncelleme : 25.04.2016
28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı sona erdi Türkiye'nin ortak ülke olarak katıldığı 28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı sona erdi. Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da bulunan Skenderiya Kültür Merkezi'ndeki fuara, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa ülkeleri ile Suudi Arabistan ve İran'dan yaklaşık 200 yayınevi 2 binden fazla kitapla katıldı. Fotoğraf: AA/ Emre Baştuğ

SARAYBOSNA

Türkiye'nin ortak ülke olarak katıldığı 28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı, düzenlenen törenle sona erdi.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da bulunan Skenderiya Kültür Merkezi'ndeki fuara, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa ülkeleri ile Suudi Arabistan ve İran'dan yaklaşık 200 yayınevi 2 binden fazla kitapla katıldı.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Soner Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuara Türkiye'den 9 yayınevinin katıldığını belirterek fuardan kalan yaklaşık 2 bin kitabın Bosna Hersek'teki Türki Dili ve Edebiyatı bölümleri ile Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi'ne bağışlanacağını ifade etti.

Fuarı düzenleyen yayınevinin müdürü Ajdin Sahinpasic de fuarı 600 binden fazla kitapseverin ziyaret ettiğini söyleyerek gelecek yıl düzenlenecek fuarın çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Fuarın kapanış töreni kapsamında, en iyi yayınevi ödülüne "Bosanska rijec Tuzla-Wuppetal" layık görülürken, en iyi yayıncılık girişimi ödülü "Media Center Sarajevo" ve en iyi stant ödülü de "Agarthi Comics" yayınevine takdim edildi.

Türkiye'den zengin içerik

Türkiye'nin son derece zengin içerikle katıldığı fuar kapsamında çok sayıda sergi ve söyleşi etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikler, başta Türkiye Ulusal Standı olmak üzere Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi gibi mekanlarda gerçekleştirildi. 

Katılımın yüksek olduğu Türkiye Ulusal Standı'nda gelen ziyaretçilere Türk kahvesi de ikram edildi.

Muhabir: Aldıjana Hadzıc,Lejla Bıogradlıja






Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın