Dolar
32.49
Euro
35.23
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.30
BTC/USDT
70,687.00
BIST 100
9,079.97
Kültür

Adıyaman'da 'Hızır Günü' etkinliği düzenlendi

Adıyaman'da, Alevi-Bektaşi inancında önemli bir yere sahip olan hızır ayı ve orucu dolayısıyla "Hızır Günü" etkinliği düzenlendi.

Fatih Sebzeci  | 21.02.2017 - Güncelleme : 22.02.2017
Adıyaman'da 'Hızır Günü' etkinliği düzenlendi

Adıyaman

ADIYAMAN

Adıyaman'da, Alevi-Bektaşi inancında önemli bir yere sahip olan hızır ayı ve orucu dolayısıyla "Hızır Günü" etkinliği düzenlendi.

Vali Abdullah Erin, Yeni Mahalle Cemevin'de düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, bütün dünya olduğu gibi Türkiye'nin de zor bir dönemden geçtiğini söyledi.

Suriye'de yaşanan olayların bir an önce son bulması temennisinde bulunan Erin, insan olmanın gerektirdiği bütün o güzel hasretlerin yerle bir edildiği, insana dair ne kadar kutsal varsa hepsinin ayaklar altına alındığı, insan haysiyetinin, insan onurunun, insan şerefinin, insan olmanın gereği olarak Allah'ın bahşettiği bütün güzelliklerin yerle bir edildiği, ayaklar altına alındığı, çiğnendiği günleri hep birlikte müşahede ettiklerini belirtti.

Bölgede yaşanan acılara dikkati çeken Erin, "Çok yakınımız da Suriye'de, Irak'ta ve dünyanın dört bir tarafında kadınların nasıl katledildiğini, çocukların suçsuz günahsız bir şekilde nasıl hayatlarının sona erdirildiğini, nasıl acılar çektiklerini görüyoruz. Bütün bunların son bulmasına vesile olmasını diliyorum." dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı RızaTanrıverdi ise hızır günlerinin hayırlara, birliğe ve beraberliğe vesile olmasını diledi.

Alevi dedesi Garip Bozkurt da akan kanın durması için dua ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Etkinliğe, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Emniyet Müdürü Metin Alper, kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Fatih Sebzeci

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın