Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.10
BTC/USDT
70,216.00
BIST 100
9,079.97
Kültür

Ahşaba 45 yıldır şekil veriyor

Kayseri'de yaklaşık 45 yıldır ahşap işleyen Rasim Doğanlar, gücünün yettiği yere kadar mesleğini sürdürmek istiyor.

19.11.2017 - Güncelleme : 19.11.2017
Ahşaba 45 yıldır şekil veriyor

KAYSERİ - Müzahim Zahid Tüzün

Kayseri'de yaşayan 56 yaşındaki ahşap ustası Rasim Doğanlar, fabrikasyon üretimlerin yaygınlaşmasına rağmen 45 yıldır ahşaba şekil veriyor.

Okuldan kaçtığı için babasının ahşap ustasının yanına 11 yaşında çırak olarak verdiği Doğanlar, aradan geçen uzun yıllara rağmen ilk günkü heyecanla sanatını yapmaya devam ediyor.

Ahşap işlemeciliğine büyük bir tutkuyla bağlanan Doğanlar, mesleğe ilk olarak getir götür işiyle başlasa da kısa sürede ustasının güvenini kazanarak kütüğe şekil veren torna makinesinin başına geçmeyi başardı.

Uzun yıllar koca kütüklere şekil veren Doğanlar, ömrünün yettiği yere kadar bu işi yapmak istiyor. İşini büyük bir keyifle yapan Doğanlar, nostaljik beşik ve sandalye gibi ürünleri yaparak müşterilerinin de yüzünü güldürüyor.

"Artık çırak olayı bitti"

Doğanlar, AA muhabirine, yaptığı açıklamada, günümüzde gençlerin rahat iş istediğini ve çırak bulmakta zorlandıklarını anlatarak, "Artık çırak olayı bitti. Günümüz gençliğinde yaşam şartlarının verdiği olayla, sigorta, yüksek maaş veya değişik idealler düşünüyorlar. Çırak olayı artık yok." dedi.

Çalıştığı zaman kendini daha zinde hissettiğini aktaran Doğanlar, "Buraya geldiğim zaman ağacın kokusu ve işe kendimi vermemle kendimi daha zinde ve daha sağlıklı hissediyorum. Bir nevi şifa buluyorum. Evde ya da kahve köşesinde boş otursam belkide hastalığım nüksedecek. Burada ben tamamen şifa buluyorum. Çalışmak çok güzel bir şey diyorum." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın