Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,207.68
ETH/USDT
3,577.10
BTC/USDT
70,803.00
BIST 100
9,046.61
Kültür

Ankara 2017 Milli Pul Sergisi açıldı

PTT AŞ ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonunun iş birliğiyle CerModern'de "Ankara 2017 Milli Pul Sergisi" açıldı.

19.10.2017 - Güncelleme : 19.10.2017
Ankara 2017 Milli Pul Sergisi açıldı Fotoğraf: AA / Cüneyt Kemal Özkök

ANKARA

PTT AŞ ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonunun iş birliğiyle, Türk filatelisinin tanıtımı, yaygınlaştırılması ve yeni koleksiyonerler yetişmesine katkı sağlanması amacıyla "Ankara 2017 Milli Pul Sergisi" açıldı.

Ulaştırma, Deni̇zci̇li̇k ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, CerModern'deki serginin açılışında yaptığı konuşmada, milli pul sergilerinin, filateli alanında Türkiye'nin en kıymetli faaliyetlerinden biri olduğunu söyledi.

Bu tür sergilerin, ilgi çekici koleksiyonlar sunulması ve pullarla bilgi verilmesiyle yeni koleksiyoncuların doğmasına imkan sağladığını belirten Coşkunyürek, "Pullar üzerinden bir milletin siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel, hatta askeri alandaki gelişmelerini izlemek mümkün oluyor. Bu bağlamda pul koleksiyonculuğu yani filateli, tarih belgeciliği alanında önemli bir uğraş olarak karşımıza çıkıyor." dedi.

PTT AŞ'nin yürüttüğü çalışmalara değinen Coşkunyürek, "PTT AŞ, Milli Pul Sergisi, Postacı Yürüyüş Yarışması gibi etkinliklerle kültürel, sosyal, sportif alanlarda hayata dokunuyor. Bugün bizleri burada bir araya getiren Milli Pul Sergisi'ni çok önemsediğimi ifade etmek istiyorum. Ülkemizin gözbebeği kuruluşlarından PTT AŞ'nin 177'nci yaşını şimdiden kutluyor, Ankara 2017 Milli Pul Sergisi'nde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum." ifadesini kullandı.

"Gençlerin filateliye ilgisi bizi mutlu ediyor"

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik de "PTT AŞ olarak posta, kargo, bankacılık hizmetlerimizi yürütürken sanat, tarih, kültür, medeniyet ve sporla ilgili etkinliklerimizle ülkeye gururla hizmete devam ediyoruz." dedi.

Filateli alanında başarılı çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren Bozgeyik, "Bunun son örneği, geçen ay kazandığımız 'Altın Pul Ödülü'dür. Üzerinde Kars Kalesi görselinin yer aldığı pulumuz, Avrupa Kamu Posta İşletmecileri Birliği tarafından düzenlenen 'En İyi Avrupa Pulu' yarışmasında internet oylamasıyla birinci olmuştur." diye konuştu.

Bozgeyik, gençlerin teknolojiden dolayı pullardan uzak yetişseler de filateliye olan ilgilerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Özel tarih damgası kullandırılıyor

Sergi sonuna kadar 5 farklı Ankara görselinden oluşan toplam 5 bin posta kartının ziyaretçilere ve öğrencilere ücretsiz dağıtımı yapılacak.

Ankara 2017 Milli Pul Sergisi, 29 Ekim'e kadar gezilebilecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.