Dolar
32.33
Euro
34.87
Altın
2,213.78
ETH/USDT
3,581.00
BTC/USDT
70,564.00
BIST 100
9,052.23
Kültür

Aşık Veysel'in Atatürk'e yazdığı ağıtı ozanın sazıyla okudu

Sivaslı bağlama ustası Şentürk İyidoğan, halk ozanı Aşık Veysel'in bağlaması ile Veysel'in "Atatürk'e ağıt" adlı eserini seslendirdi.

10.11.2017 - Güncelleme : 17.11.2017
Aşık Veysel'in Atatürk'e yazdığı ağıtı ozanın sazıyla okudu

SİVAS

Sivaslı bağlama ustası Şentürk İyidoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Aşık Veysel'in bağlaması ile ozanın Atatürk'e yazdığı ağıtı okudu.

Kentteki 4 Eylül Sanayi Sitesi'ndeki atölyesinde geleneksel yöntemlerle bağlama üreten İyidoğan, ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun bağlamasını da muhafaza ediyor.

Bağlama ile sık sık Veysel'in türkülerini okuyan İyidoğan, bu kez de Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Aşık Veysel'in yazdığı, "Ağlayalım Atatürk'e/Bütün dünya kan ağladı/Başbuğ olmuştu mülke/Geldi ecel can ağladı" dizeleriyle başlayan "Atatürk'e ağıt" adlı eseri, ozanın bağlamasıyla çalıp söyledi.

İyidoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aşık Veysel'in Atatürk hayranı olduğunu ama tanışamadıklarını belirterek, "Atatürk, Aşık Veysel'in bir radyo programını dinlemiş, radyo programını dinledikten sonra 'Radyoda türkü söyleyeni yanıma getirin' demiş. Aramışlar ama bulamamışlar. Aşık Veysel de Atatürk'le görüşmek için büyük çabalar harcamış ama bir türlü görüşememiş." diye konuştu.

Muhabir: Merve Topuz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.