Dolar
32.38
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,530.90
BTC/USDT
70,101.00
BIST 100
9,115.49
Kültür

Berlin Konser Evi sütunları can yelekleriyle donatıldı

Çinli sanatçı Ai, sığınmacı krizine dikkat çekmek amacıyla Berlin'deki Konser Evi'nin sütunlarına sığınmacıların kullandığı can yeleklerini yerleştirdi.

14.02.2016 - Güncelleme : 15.02.2016
Berlin Konser Evi sütunları can yelekleriyle donatıldı Çinli sanatçı Ai Weiwei, sığınmacı krizine dikkat çekmek için Berlin Konser Evi'nin (Konzerthaus) dış sütünlarını sığınmacıların kullandığı can yelekleri ile donattı. Fotoğraf: AA/ Mehmet Kaman

BERLİN

Çinli sanatçı Ai Weiwei, Almanya'nın başkenti Berlin'deki Konser Evi'nin dış sütunlarını sığınmacıların kullandığı can yelekleriyle donattı.

Ai, Avrupa'daki sığınmacı krizine sanatla tepki gösterdi.

Avrupa’ya gitmek isterken denizde boğularak hayatını kaybeden sığınmacıları anmak için Konser Evi’nin girişindeki sütunlara çok sayıda can yeleği giydiren Ai, sütunların arasına da bir şişme bot yerleştirdi. Ai, botun üzerine “#Güvenligeçiş” yazısını koydu.

Ai'nin bu çalışması için Midilli adasında biriken yaklaşık 14 bin can yeleği getirildi.

Çalışmasını, bugün Konser Evi’nde düzenlenecek "Barış için Sinema (Cinema-for-Peace)" galası için yapan Ai, bir süre önce de geçen yılın eylül ayında Yunanistan’a geçerken boğulan ve cansız bedeni Bodrum kıyısına vuran Aylan bebeği anımsatır şekilde poz vermiş ve bu eylemi tartışmalara yol açmıştı. Ai'nin ayrıca Midilli adasında sığınmacılar için bir anıt yapmayı planladığı bildirildi.

Muhabir: Erbil Başay


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.