Kültür

Bu hafta 6 film vizyona girecek

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 6 film vizyona girecek.

21.07.2016 - Güncelleme : 21.07.2016
Bu hafta 6 film vizyona girecek

İSTANBUL

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 6 film vizyona girecek.

Başrollerini Selma Ergeç ve Selim Bayraktar'ın paylaştığı, çok uluslu kadrosunda Gianni Capaldi, Natalie Burn, Guillermo Ivan ve Larry Wade Carrell'ın yer aldığı "Kanlı Girdap" izleyiciyle buluşacak.

Senaryosunu Loris Curci ve Barry Keating'in kaleme aldığı filmin yönetmenliğini Patricio Valladares yaptı.

Romanya'dan İstanbul'daki Garipçe köyüne uzanan dehşet verici hikayesiyle korku filmi severleri sinema salonlarına çekmeyi hedefleyen film, Kazıklı Voyvoda olarak bilinen Vlad Tepes'in kayıp mezarını bulmaya çalışan bir ekibin, kendini bambaşka bir efsanesinin içinde bulmasını konu alıyor.

"Hain"

Başrollerinde Ewan Mcgregor, Naomie Harris, Damian Lewis ve Stellan Skarsgard'ın yer aldığı filmin yönetmenliğini "Büyük Patlama" filmiyle tanınan Susanna White üstlendi.

İngiltere yapımı gerilim türündeki film, Rus oligarkının planlarına dahil olan bir çiftin kısa sürede kendilerini Rus mafyasının ve İngiliz gizli ajanlarının arasında bulma hikayesini anlatıyor.

"Hatırla"

Katıldığı birçok festivalden ödül almış sayısız filme imza atan Atom Egoyan'ın yönettiği filmin başrollerinde Dean Norris, Martin Landau ile Bruno Ganz oynuyor.

Dokunaklı hikayesiyle öne çıkan dram ve gerilim türündeki film özetle şöyle:

"Hafızasıyla ilgili sorunlar yaşayan yaşlı Zev, kaybettiği karısı Rurh'un yasını tutmaktadır. Karısına verdiği intikam sözü onu hayatta tutan tek güçtür. Zev, bakımevindeki arkadaşı Max'in de yardımı ile Max ve kendi ailesini Auschwitz toplama kampında katleden ve kaçak olarak yaşayan esrarengiz adamı bulmaya ve öldürmeye yemin eder. Ancak Zev'in bilmediği tek şey en büyük düşmanının kendi hafızası olduğudur."

"Işıklar Sönünce"

David F. Sandberg'nin yönettiği filmde Teresa Palmer, Gabriel Bateman, Billy Burke ile Alexander DiPersia rol aldı.

Çocukluğunda ışıklar söndüğünde yaşadığı korkuları artık geride bıraktığını düşünen genç bir kadının, erkek kardeşinin de ışıklar kapalı olduğu zaman benzer bir şeyle karşılaştığını açıklamasının ardından çocukken yaşadığı kötü anılarla yeniden yüzleşmesini konu alıyor.

"Amman Hocam 2"

Kev Adams, Isabelle Nanty, Didier Bourdon, Pierre-François Martin-Laval ve Arnaud Ducret'in oynadığı filmin yönetmenliğini yapımın başrollerinde de yer alan Pierre-François Martin-Laval yaptı.

Serinin ilk filmi "Amman Hocam"dan sonra yine aynı ekibin İngiltere'de yaşadıkları komik maceraları beyazperdeye taşıyan yapım, ilk filmde yaşanan olayların ardından Fransa'nın en kötü öğretmenlerinin, gizli bir görev için soluğu denizin öbür tarafında, İngiltere'de almaları sonrasında yaşanan komik olaylar etrafında dönüyor.

"Doraemon: Taş Devri Macerası"

Shinnosuke Yakuwa'nın yönetmenliğini yaptığı Japon yapımı animasyon filminin orijinal seslendirmeleri Kotono Mitsuishi, Aya Hisakawa, Wasabi Mizuta, Megumi Oohara ve Yumi Kakazu'ya ait.

Serinin 36. filminde, efsane ve kahraman balık "Doraemon"nun Nobita ve arkadaşlarına yardımcı olmak için verdiği zorlu mücadele izlenebilecek.

Muhabir: Melik Fırat Yücel

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.