Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,220.58
ETH/USDT
3,568.90
BTC/USDT
70,833.00
BIST 100
9,079.97
Kültür

'Derdest' belgeselinin galası yapıldı

28 Şubat postmodern darbesinde tutuklanan ve hala cezaevinde olanların hikayesinin anlatıldığı "Derdest" adlı belgeselin galası yapıldı.

25.09.2016 - Güncelleme : 25.09.2016
'Derdest' belgeselinin galası yapıldı

İSTANBUL

28 Şubat postmodern darbesinde tutuklanan ve hala cezaevinde olanların hikayesinin anlatıldığı "Derdest" adlı belgeselin galası yapıldı.

Belgeselin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenen Kevser Çakır Demir, Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen galada yaptığı konuşmada, 28 Şubat postmodern darbesinde Türkiye'de birçok kişinin mağdur olduğunu belirterek, “Zaten kendimiz de başörtülü olduğumuz için bu süreci birebir yaşadık ve bu sürecin sonrasında yaşananları da biliyoruz.” dedi.

Demir, toplumda 28 Şubat'ta yaşanan mağduriyetlerin sona erdiği şeklinde bir algı bulunduğunu ifade ederek, şunları aktardı:

"Evet birçok alan açıldı. Başörtülüler Meclise, üniversitelere girdi. Başörtüsü yasağı kalktı. Kemalizm bir nevi belki durdurulabildi. Ancak cezaevlerindeki kesim maalesef şu anda çok gündeme getirilemiyor. Özellikle son darbe girişimi ile de şunu gördük; darbeciler ve darbecilerin yaptıkları çok korkunç oldu. Milletçe bize unutulamayacak olaylar yaşattılar. Önceliğimiz 28 Şubat mağdurlarının tekrar yargılaması ve mağduriyetin son bulması. Biz de belgesel de bu konu üzerine çalıştık.”

Belgeseli hazırlarken 17 mağdurla görüştüklerini aktaran Demir, dramatik olaylarla ve sahnelerle karşı karşıya geldiklerini anlattı.

Galaya, Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Türkmen, Tevhid-i Selam ve Umut davalarının avukatı Cüneyt Toraman, belgeselin danışmanı ve metin yazarı Yılmaz Çakır,'ın yanı sıra, belgeselde yer alan mahkumların aileleri de katıldı.

Galada, mahkumların eserlerinden oluşan resim sergisi de konukların beğenisine sunuldu.

Muhabir: Saliha Özdemir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.