Kültür

Facebook'ta, Van Gogh'un 'Ayçiçekleri' serisine özel sergi açılacak

Vincent van Gogh'un, 1888-1889 yıllarında Fransa'da yaptığı, dünyanın en ünlü serilerinden biri olan beş farklı Ayçiçekleri tablosu özel bir yayınla kullanıcılara sunulacak.

11.08.2017 - Güncelleme : 12.08.2017
Facebook'ta, Van Gogh'un 'Ayçiçekleri' serisine özel sergi açılacak

İSTANBUL

Usta ressam Vincent van Gogh'un, her biri dünyanın farklı yerlerindeki galerilerinde sergilenen "Ayçiçekleri" isimli ünlü serisi, Facebook'taki "Sunflowers 360" adlı sanal sergide bir araya geldi.

Sergide, sanatçının 1888-1889 yıllarında Fransa'da meydana getirdiği ve dünyanın en ünlü serilerinden biri olan beş farklı Ayçiçekleri tablosu, 360 derecelik tur ile görüntülenebilecek.

Orijinal tabloların fotoğraflarıyla hazırlanan sergi, Facebook üzerinden 360 video veya Gear VR deneyimiyle gezilebilirken, Facebook Live yayınlarında da müzelerdeki uzmanlar "Ayçiçekleri" hakkında detaylı bilgi verecek. 

Aynı odada izliyormuş hissi verecek şekilde tasarlanan sergi kapsamında, 5 galeri sırayla Facebook Live üzerinden 15'er dakikalık canlı yayın yaparak tabloları inceleyecek. Facebook Live yayınları, Londra'daki Ulusal Sanat Galerisi'nin Facebook sayfasında 14 Ağustos'ta Türkiye saatiyle 19.50'de başlayacak canlı yayınlar, 20.10'da Van Gogh Müzesi, 20.30'da Neue Pinakothek Müzesi, 20.50'de Philadelphia Sanat Müzesi'ndeki yayınla devam edecek.

Canlı yayınlar Seiji Togo Anıtı Sompo Japonya Nipponkoa Sanat Müzesi'nin facebook sayfasında 21.10'daki yayının ardından sona erecek.

Sergi sayfalarında, Van Gogh'un kardeşi Theo'nun torunu ve Van Gogh Müzesi kurulunun danışmanı Willem van Gogh, deneyimin anlatıcısı olarak tablolarla ilgili kişisel anılarını paylaşacak.

Sergi, 14 Ağustos'tan itibaren her müzenin kendi Facebook sayfasında ve Gear VR'da yer alacak.

Muhabir: Hilal Uştuk

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.