Dolar
32.37
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,544.20
BTC/USDT
70,147.00
BIST 100
9,104.20
Kültür

'Göç Yolu (Elveda Balkanlar)' bu kış vizyona girecek

Balkanlar'dan Türkiye'ye göç edenlerin hikayesini anlatan "Göç Yolu (Elveda Balkanlar)" sinema filmi bu kış vizyona girecek.

29.09.2016 - Güncelleme : 29.09.2016
'Göç Yolu (Elveda Balkanlar)' bu kış vizyona girecek

SAKARYA

Balkanlar'dan Türkiye'ye göç edenlerin hikayesini anlatan "Göç Yolu (Elveda Balkanlar)" sinema filmi bu kış vizyona girecek.

Sakarya'nın Hendek ve Pamukova ilçelerinde çekilen filmin yapımcısı Halil İbrahim İkinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay süren çekimler sırasında yöre halkının büyük ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi.

Çekimlerin bugün sona erdiğini belirten İkinci, "Projede, tarihten beri o Müslümanların yaşadığı dramı konu aldık. Şu anda Suriye ve Irak'ta Müslümanların göç esnasında yaşadıkları sıkıntıları bu filmle insanlara tekrar göstermek istedik. İnsanlar sırf Müslüman oldukları için Balkanlar'dan, çevre topraklardan sürgün edildi. Vatansız, topraksız kalmanın ne demek olduğunu biz bu filmde vurguladık. Aynı zamanda halkımızın ülkemizde oynanan oyunlara karşı uyanık olmasını da sağlamak istedik." diye konuştu.

İkinci, filmin bu kış vizyona gireceğini ifade ederek, Ankara ve İstanbul'da yapmayı planladıkları galaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ı da davet edeceklerini kaydetti.

Projenin ses getireceğini düşündüklerini dile getiren Halil İbrahim İkinci, "Asıl amacımız zaten hem Müslüman Türk milletine hem de Müslümanlara yapılan zulümleri projede göstermek. Devamında yapacağımız projeler de Türk İslam tarihi üzerine olacak." dedi.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Turgut Ural'ın yaptığı "Göç Yolu (Elveda Balkanlar)" filminde, Ahmet Yenilmez, Esra Sönmezer, Sinan Bengier, Aysun Güven, İzzet Çivril, İskender Bağcılar, Tolga Öz, Şükran Çağman, Ercüment Fidan, Hülya Diken, Gül Gülsüm Yılmaz, Kaan Keskin, Yusuf Kaan Oruçoğlu, Mustafa Öksel ve Bedirhan Yağcı rol alıyor.

Muhabir: Onur Orhan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.