Dolar
32.34
Euro
35.17
Altın
2,161.58
ETH/USDT
3,403.50
BTC/USDT
65,662.00
BIST 100
8,718.11
Kültür

Harrison Ford: 35 yılda dünya çok değişti

İlki 1982'de izleyiciyle buluşan kült bilim-kurgu filmi "Blade Runner" (Bıçak Sırtı) filminin devamı, "Bıçak Sırtı 2049", 6 Ekim'de izleyiciyle buluşacak. Harrison Ford ile Kanadalı genç aktör Ryan Gosling, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Hilal Uştuk  | 21.09.2017 - Güncelleme : 21.09.2017
Harrison Ford: 35 yılda dünya çok değişti

Istanbul

İSTANBUL - HİLAL UŞTUK 

Blade Runner'da yaşananların otuz yıl sonrasını anlatan yapımın Berlin'deki özel gösteriminin ardından başrol oyuncuları, Altın Küre ödüllü aktör Harrison Ford ile Kanadalı genç aktör Ryan Gosling, AA muhabirine açıklamada bulundu.

İlk bölümde canlandırdığı "Rick Deckard" karakterine yeniden hayat veren Ford, iki film arasındaki değişikliğe işaret ederek, "En büyük fark 35 yıl. 35 yılda dünya çok değişti." dedi.

Harrison Ford, ilk filmi yöneten Ridley Scott'un yürütücü yapımcı olarak görev aldığı yeni bölümde çok ilginç bir hikaye oluşturduğunu aktararak, "İkincisinin çekileceğini asla tahmin edemezdim. Fakat Scott ikinci bölümü de çekmek istemiş. Bana da canlandırdığım karakteri daha ileri bir boyuta taşıyabilmem için fırsat verdi. Eğer bir hikayenin devamını ya da yeni bir bölümü yapacaksanız, izleyicilere yeni bir şeyler sunma sorumluluğunu hissetmeniz gerekiyor. Sanırım bunu yaptık. Çok ilginç bir hikaye oluşturduk. İlk bölümün üzerine inşa ettik ancak tek başına da oldukça anlaşılabilir bir film. Filmden keyif almanız için ilk bölümü izlemiş olmanız gerekmiyor." dedi.

Filmle ilgili çok fazla detay vermeyen ABD'li oyuncu, buna gerekçe olarak, "Çünkü sinema seyircisinin film hakkında bilgi sahibi olmasını değil, filmin kendisini tecrübe etmeye fırsatı olmasını istedik. Koltuğa oturup rahatlayın, ışıklar sönsün ve hikaye anlatımına kendinizi bırakın." ifadelerini kullandı.

"Ahmet Ertegün, arkadaşımdı"

Ford, günümüz teknolojisinin film çekimlerinde kullanılmasına da değinerek, şunları aktardı:

"Görsel hikaye anlatımında teknoloji büyük avantaj olabilir. Ancak aktörler için bazen bu çok zor olabiliyor. Çünkü bazen o alanı gerçekten hissetmeden, atılan adımın sesini duymadan, mekanın ölçüsünü bilmeden hayal ederek oynamanız gerekiyor. Bu anlamda birçok uygulamalı setimiz de vardı. Çalıştığımız gerçek setler de diyebiliriz buna. Yani teknoloji hem avantaj hem dezavantaj olabiliyor aktörler için. Birçok film yapımcısı görsel şeyler kullanıyor filmlerinde ama izleyici insani bir şey hissetmiyor. Çok karmaşık ve kalabalık bir şey oluyor."

Eğlenceli tavırlarıyla dikkati çeken ünlü oyuncu, Ahmet Ertegün'ü hatırlayarak, "Ertegün eski zamanların ünlü Türklerinden biriydi. Arkadaşımdı. Atlantic Records'un başkanlarından biriydi." ifadelerine yer verdi.

"İlk izlediğimde 12 yaşındaydım"

Ryan Gosling ise kendisi 2 yaşındayken çekilen ilk filmin büyük bir hayranı olduğunu belirterek, "Açıkçası ilk filmin vasiyetinin bir parçası olmak inanılmaz bir fırsat." ifadelerini kullandı.

Senaryonun kendisini heyecanlandırdığının altını çizen Gosling, "Çünkü harika bir hikaye, karakterler arasında birçok ilginç dinamikler, felsefi sorular ve kavramsal düşünceler var. Benim için oldukça verimliydi ve çok iyi bir fırsat oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Gosling serinin ilk filmini izlediğinde 12 yaşında olduğunun altını çizerek, "İlk izlediğimde, ne kadar önemli olduğunu farkında değildim. İzlediğim diğer filmlere kıyasla, çok garip bir deneyim olduğunu hatırlıyorum sadece. Ne hissetmem gerektiği açık değildi. İnsanlığın böyle bir şey olduğunu sanmıştım. Hatta 12 yaşında bir çocuk için oldukça ağır bir filmdi. İzlediğim diğer filmlerin çoğu aklımda kalmadı ama bu film kaldı." dedi.

Gosling, Türk izleyicilerden filmi seyretmelerini istedi.

Yönetmen koltuğuna Denis Villeneuve'nin oturduğu yapımda, Ford ve Gosling'in yanı sıra Robin Wright, Jared Leto, Mackenzie Davis, Ana de Armas, Dave Bautista, Barkhad Abdi rol aldı. Filmin senaryosuna ise Hampton Fancher ile Michael Green imza attı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.