Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.60
BTC/USDT
70,230.00
BIST 100
9,079.97
Kültür

Hip hop severler Free Flow Festival'de buluştu

Türk ve ABD'li ünlü hip hop sanatçıları, Free Flow Festivali'nde aynı sahneyi paylaştı.

Hilal Uştuk  | 30.09.2017 - Güncelleme : 01.10.2017
Hip hop severler Free Flow Festival'de buluştu

Istanbul

İSTANBUL

KüçükÇiftlik Park'ta gerçekleşen etkinlik öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan festival direktörü Mehmet Emced Hammaş, Türkiye'nin ilk hip hop kültürü festivaline imza attıklarını belirterek, "Türkiye'den Etnique Punch ile başlıyoruz. Tahribad- İsyan, Ege Çubukçu, Önder Şahin ve Sayedar bizimle birlikte olacak. Amerika'dan ise Mc Lyte, Malik Yusef, Big Daddy Kane, Ghostface Killah ve Killah Priest sahne alacak." dedi.

Hammaş, hip hop müziğin Türkiye'de pek bilinmediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Aslında hip hop bir kültür. Rap müzik bu kültürün bir parçası, elementi. Grafiti, DJ'lik, break dans ve sokak bilgisi de bu kültürün içinde. Fakat MC'ler ve rap yapanlar daha çok göz önündeler. Rap ve hip hop'ı ayırmak lazım. Her rapçi, hip hop değildir. Hip hop Birleşmiş Milletler (BM) tarafından da kabul edilmiş bir alt kültür. Kendi prensipleri olan, BM ve UNESCO tarafından da tanınmış bir kültür bu."

Hip hop'ın "Barış Bildirisi" adı altında 18 prensibi olduğuna dikkati çeken Hammaş, "İçinde birçok konuya yer veriyor. 18'inden bahsetsem çok olur ama asıl prensipleri, kardeşlik, barış, sevgi, anlayış üzerine kurulu." ifadelerini kullandı.

 

Etkinlikte sahne alan Tahribad-ı İsyan grubunun üyelerinden Asil Koç, Türkiye'de son 20 yıldır hip hop müziğinin var olduğuna işaret etti.

Medyanın hip hop kültürünü doğru yansıtmadığını savunan genç şarkıcı, ellerinden geldikçe gençlere bu kültürü doğru öğretmeye çalıştıklarının altını çizdi.

Grubun V.Z lakaplı üyesi ise hip hop'ın, kendi duygularını anlatabileceği bir müzik türü olduğunu kaydederek, "Hip hop, içimdeki asıl beni bulmama yarayan şeydi. 

Öğle saatlerinde başlayan ve gece yarısına kadar devam edecek etkinlik kapsamında, konserlerin yanı sıra break dans gösterileriyle ve grafiti çizimler yapıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın