Dolar
32.34
Euro
35.14
Altın
2,158.99
ETH/USDT
3,384.30
BTC/USDT
65,464.00
BIST 100
8,718.11
Kültür

'Kur'an Araştırmalarında Akademik Tefsir Tezleri' sempozyumu İstanbul'da yapılacak

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde başlayacak 'Kur'an Araştırmalarında Akademik Tefsir Tezleri' sempozyumunda Türkiye'de ve dünyada Kur'an-ı Kerim araştırmalarıyla ilgili akademik tezler ele alınacak.

23.11.2017 - Güncelleme : 23.11.2017
'Kur'an Araştırmalarında Akademik Tefsir Tezleri' sempozyumu İstanbul'da yapılacak

Istanbul

İSTANBUL

İlim Yayma Vakfı Kur'an ve Tefsir Akademisi tarafından düzenlenen "Kur'an-ı Araştırmalarında Akademik Tefsir Tezleri-Batı ve İslam Dünyası Mukayesesi" konulu sempozyumu başlıyor.

İlim Yayma Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, sempozyum 24-26 Kasım tarihlerinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Raşit Küçük Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Almanya, Fransa, İngiltere, Hindistan, Pakistan, Suudi Arabistan, Fas, Mısır, Irak, Ürdün, Katar, Cezayir, Malezya, Endonezya, İran ve Türkiye olmak üzere 16 Batı ve İslam ülkesinden toplam 93 akademisyenin katılımıyla gerçekleşecek sempozyumda Kur'an-ı Kerim araştırmalarının bilim dünyasına sağladığı katkılar tartışılacak.

Türkiye'den çeşitli üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin iştirak edeceği programda Kur'an-ı Kerim araştırmalarında yapılan tezlerin kalite ve bilimsel değerleri ele alınarak ilahiyat alanının geleceğine dair bilim politikaları üzerinde durulacak.

Diğer taraftan sempozyumda üniversitelere giriş sınavı, doçentlik sınavı gibi çeşitli sorunlara yeni çözümler üretmeye çalışan Yüksek Öğretim Kurulu'nun, bilhassa tez hazırlama hususunda yaptığı yönetmelik değişimlerinin, Türkiye'deki bilimsel araştırmalar ve tezlerin kalitesine muhtemel (olumlu-olumsuz) etkileri ele alınacak.

Bununla birlikte Kur'an araştırmalarının konu dağılımı, tezlerde tekrar ve intihallerin giderilmesi için alınabilecek önlemler, akademik özgürlük, yabancı öğrencilerin tez hazırlamada karşılaştıkları sorunlar ve doktora tezlerinin sürdürülebilirliği gibi temel konular tartışılacak.

Sempozyumda ayrıca Kur'an ve Tefsir Akademisi'nin "Tarihten Günümüze Mushaf-ı Şerif Sergisi" izlenime sunulacak.

Kur'an ve Tefsir Akademisi sempozyum düzenleme heyeti, Türkiye'nin bir an önce Kur'an ve tefsir araştırmaları politikasını oluşturup geliştirmesi gerektiğini belirterek, bu tür çalıştay ve sempozyumlarla konuyu açığa çıkarmayı planlıyor.

Sempozyum, 26 Kasım'da sona erecek.

Muhabir: Kenan Irtak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın