Kültür

Kurtuluş Savaşı'nda yaşananlar 'çizgi romanda'

Kurtuluş Savaşı sırasında cephe gerisindeki kadınların büyük fedakarlıklarla cephane taşıdıkları İstiklal Yolu'nda yaşanan hikayeler, çizgi romanda yer aldı.

28.04.2017 - Güncelleme : 28.04.2017
Kurtuluş Savaşı'nda yaşananlar 'çizgi romanda'

KASTAMONU-Özgür Alantor

Kurtuluş Savaşı sırasında cephe gerisinde kadınların kağnılarla, büyük fedakarlıklarla cephane taşıdıkları yolda yaşanan hikayeleri, tarihi gerçekler ve belgelere dayanarak anlatan İstiklal Yolu'nun çizgi romanı hazırlandı.

İstiklal Yolu Eğitim Kültür Turizm ve Gençlik Derneği tarafından "Karınca Ordusu İstiklal Yolunda" Projesi kapsamında, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi'nin verdiği destekle hazırlanan roman, yolun Kastamonu, Çankırı ve Ankara güzergahında ve Kurtuluş Savaşı'nın cephe gerisinde yaşananları anlatıyor.

Proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tunç Boran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstiklal Yolu'nu tanıtmaya çalıştıklarını, daha önce de proje kapsamında yolun belgeselini çektiklerini belirtti.

Boran, unları söyledi:

"Çizgi romanımızda kurmacaya yer verilmedi. Tamamen tarihi gerçekler ve belgelere dayanılarak hazırlandı. O dönemin gerçek olaylarını ve gerçek karakterlerini anlattık. 100 sayfadan oluşan ve 2 bin adet basılan çizgi roman okullara dağıtılacak."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın