Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,552.10
BTC/USDT
70,100.00
BIST 100
9,079.97
Kültür

Kut'ül Amare'nin müzikleri Can Atilla'dan

Kut'ül Amare'nin 100'üncü yıl dönümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesinde, dün sahnelenen "Kut'ül Amare Belgeli Dramatik Gösterimi"nin müziklerini ünlü müzisyen Can Atilla yaptı.

30.04.2016 - Güncelleme : 30.04.2016
Kut'ül Amare'nin müzikleri Can Atilla'dan Kut'ül Amare'nin 100'üncü yıl dönümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesinde, dün sahnelenen "Kut'ül Amare Belgeli Dramatik Gösterimi"nin müziklerini ünlü müzisyen Can Atilla yaptı.

İSTANBUL - Musa Alcan

Müzisyen Can Atilla, "Ülkemi çok seviyorum. Ülkemi dünya arenasında, tarihiyle birlikte, müzik sanatı adına var edebilmek için yaşıyorum." dedi.

Çanakkale Zaferi'nden sonra Osmanlı Devleti'nin kazandığı son zafer olan Kut'ül Amare'nin 100'üncü yıl dönümünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, dün sahnelenen "Kut'ül Amare Belgeli Dramatik Gösterimi"nin müziklerini ünlü müzisyen Can Atilla yaptı.

Bu güne kadar birçok sinema filmi ve tiyatro oyununun müziklerine de imza atan Can Atilla AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kut'ül Amare'nin önceden sadece hikayesini bildiğini, detaylarını birçok kişi gibi yeni öğrendiğini söyledi.

Kut'ül Amare'nin, Türkiye tarihinin en şanlı zaferlerinden biri olduğuna dikkati çeken müzisyen, "Öykü, büyük kahramanlıklarla dolu ve o kadar güçlü ki tarih bunu es geçemez. Beste yaparken başka bir argümana ihtiyaç duymadım. Destanın kendisi müziğini bestelemem için yeterliydi." dedi.

Müzikleri elektronik ortamda hazırladığını ve geniş bir ses arşivine sahip olduğunu aktaran Atilla, destan Irak'ta geçtiği için, bestelerinin çöl müziğini andırdığını dile getirdi.

Can Atilla, müzikleri hazırlama sürecinin 2 ay sürdüğünün altını çizerek şunları kaydetti:

"Çok büyük bir destan. Bu destanın müziklerini bestelemek de benim için bir onur. Oyunun yönetmeni Zafer Kayaokay benim 35 yıllık dostum. O yüzden çok şanslıydım. Müzikte ve tiyatroda aynı dili çok net konuştuğumuz bir dostluğumuz var. Provalar başlamadan önce bana oyunun metnini yolladı. Benim müziğimi çok iyi tanır. Tamamen onun yönlendirmeleriyle ve fikirleriyle ortaya çıktı. Müzikleri, yerli ve senfonik enstrümanlar kullanarak, bütün dünyadaki örneklerinde olduğu gibi, Hollywood'un epik sinema diliyle besteledim."

Geniş katılımla dün ilki gerçekleştirilen "Kut'ül Amare Belgeli Dramatik Gösterimi"nin, kutlamalar kapsamında birçok yerde sahnelenmesi bekleniyor.

Can Atilla'nın oyuna özel hazırladığı, sinema müziği tadındaki 17 eser, yaklaşık 40 dakika sürüyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın