Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.00
BTC/USDT
70,740.00
BIST 100
9,079.97
Kültür

Litvanya'nın Renkli Dünyası fotoğraf sergisi açıldı

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Brüzga, "Litvanya'nın ve Eskişehir'in iş, akademi ve bilim dünyasından insanlar bir araya gelerek projeler üzerinde çalışacak." dedi.

05.12.2017 - Güncelleme : 05.12.2017
Litvanya'nın Renkli Dünyası fotoğraf sergisi açıldı

ESKİŞEHİR

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Audrius Brüzga, Eskişehir'de iş potansiyelinin fırsatları beraberinde getirdiğini belirterek, "Litvanya'nın ve Eskişehir'in iş, akademi ve bilim dünyasından insanlar bir araya gelerek projeler üzerinde çalışacak." dedi.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki "Litvanya'nın Renkli Dünyası" adlı fotoğraf sergisinin açılışı için Eskişehir'e gelen Brüzga, AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Litvanya'nın Türkiye Fahri Konsolosu Zafer Türker ile merkezi gezdi.

Brüzga, Prof. Dr. Gündoğan ve Türker, daha sonra fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından AA muhabirine açıklama yapan Brüzga, şöyle konuştu:

"Eskişehir'in ciddi iş dünyası ve iş potansiyeli fırsatları da beraberinde getiriyor. Litvanya'nın ve Eskişehir'in iş, akademi ve bilim dünyasından insanlar bir araya gelerek projeler üzerinde çalışacak. Avrupa Birliği'nin Horizon 2020 Programı kapsamında 'fırsatları nasıl değerlendirebiliriz'i görüşeceğiz. Litvanya'dan bir delegasyonla beraber geldim. TÜBİTAK'ın muadili sayılabilecek Litvanya'nın bilim kurumundan araştırmacılar var. Litvanya'dan girişimciler geldi."

Rektör Gündoğan da üniversiteleri ile Litvanya'daki 17 üniversite arasında çeşitli protokoller olduğunu anlattı.

Muhabir: Deniz Açık

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.