Kültür

Masalcılar 'kardeşlik şehri'nde buluşacak

Türkiye'nin farklı bölgelerinden geleneksel masal anlatıcıları, "kardeşlik şehri" Mardin'de müze, kahvehaneler, okullar, tarihi çarşılarda her yaştan vatandaşlara masallar anlatacak.

28.09.2016 - Güncelleme : 28.09.2016
Masalcılar 'kardeşlik şehri'nde buluşacak

MARDİN - Halil İbrahim Sincar

Türkiye'nin farklı bölgelerinde yaşayan geleneksel masal anlatıcıları, farklı dinlere mensup insanların asırlardır bir arada huzur içerisinde yaşadığı "kardeşlik şehri" olarak nitelendirilen Mardin'de buluşacak.

Mardin Müzesinin organizasyonu ile kente gelecek, yüreği heybesinde gezen geleneksel Anadolu masal anlatıcıları, 3 gün boyunca müzede, kahvehanelerde, okullarda, tarihi çarşılarda ve kentin sosyal alanlarında çocuklar başta olmak üzere her yaştan vatandaşlara masallar anlatacak.

Kentte 29 Eylül'de başlayacak ücretsiz etkinliklerde masal çemberleri kurulacak, film gösterimleri yer alacak, atölyeler, konserler, sergiler, seminerler düzenlenecek.

Masallara inanan, bildiği masalları unutan, masal dinlemeyi özleyen ve seven yetişkinler ve masallarla büyümek isteyen çocuklar için düzenlenen etkinlik ile dört gün boyunca Mardin'de masal konuşulması planlanıyor.

"Masallar Mardin'e yakışır"

Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneksel masal anlatıcılarını, masalları ile Mardin'e davet ettiklerini söyledi.

Erdoğan, masalların somut olmayan kültürel miraslardan olduğuna işaret ederek, masalların yaşaması için de anlatılması gerektiğini belirtti.

Mardin Müzesi olarak çağdaş müzeciliğin gereği olarak somut olmayan kültürel mirasın korunmasına yönelik de çalışmalar yaptıklarını dile getiren Erdoğan, "Mardin masalsı, masallara yakışan bir kent. Masallar Mardin'e yakışır. O nedenle bu program Mardin'e yeni bir bakış kazandıracak." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.