Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,575.40
BTC/USDT
70,789.00
BIST 100
9,079.97
Kültür, Ramazan 2017

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi ramazana hazır

Mimar Sinan'ın ustalık eseri, dünya mimarlık tarihinin başyapıtlarından Selimiye Camisi, ramazan için hazırlandı.

24.05.2017 - Güncelleme : 24.05.2017
Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi ramazana hazır

EDİRNE-Cihan Demirci

Selimiye Camisinin minareleri mahyayla süslenen caminin ses ve ışık sistemi bakımdan geçirildi. Halıları yıkanan caminin avlusundaki şadırvanın etrafında ve bahçesinde düzenlemeler yapıldı.

Ramazan dolayısıyla yoğunluğun beklendiği camide, müezzinler de son hazırlıklarını tamamladı.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan-ı şerif heyecanının başladığını söyledi.

Üzüm, şunları kaydetti:

"Camilerin ziyneti insanlardır. Ramazanın ziyneti de teravihtir biraz. Gece ibadeti olarak kıldığımız 20 rekat ile camilerimiz süsleniyor ve bereketleniyor. Hayatımız gecesi ve gündüzüyle bir ibadete dönüşüyor ramazan ayında. Edirne'de, Üç Şerefeli, Eski Ulu Camimizle beraber Selimiye Camisi'nde ramazan-ı şerifte çok çok büyük heyecanlar yaşanıyor. Heyecan Kadir Gecesi'nde doruğa ulaşıyor. Belki 10 binden fazla Batı Trakya'dan, Balkanlar'dan soydaşlarımız geliyor. Selimiye bütün dünyanın odağıdır ramazanda, Kadir Gecesi'nde."

"Selimiye Camisi'nde özel bir sürpriz"

Ramazan ayı için son hazırlıkların tamamlandığını dile getiren Üzüm, "Camimizin minareleri mahyayla süslendi, halıları yıkandı, ses ve ışık sistemi düzenlendi, avludaki şadırvanın etrafında ve bahçesinde düzenlemeler yapıldı." dedi.

Vatandaşların bu yıl Selimiye'de özel bir sürpriz yaşayacağını anlatan Üzüm, "Senelerden sonra ilk defa Edirne'de yetişen yeni hafızlarımız ezber mukabelesiyle öğle namazından önce mukabelelere başlıyor. Ramazan ayı boyunca da devam edecek. Yeni yetişen hafızlarımız Kur'an ayı olan ramazanda hatmi şerif okuyacaklar." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın