Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.30
BTC/USDT
70,824.00
BIST 100
9,079.97
Kültür, arşiv

"Nuri Kantar"a veda

''Kaynanalar'' dizisindeki Kayserili iş adamı ''Nuri Kantar'' tiplemesiyle ünlenen tiyatro sanatçısı Tekin Akmansoy, İstanbul'da toprağa verildi.

14.02.2013 - Güncelleme : 14.02.2013
"Nuri Kantar"a veda

İSTANBUL

Şişli Belediyesi Kent Sanat Merkezi'nde düzenlenen törene, Akmansoy'un kızları Arzu Akmansoy ile Alev Esen, torunu sanatçı Ozan Orhon, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile sanatçı dostları ve sevenleri katıldı.

Arzu Akmansoy, "O, hep yaşıyor. Kalplerde, gönüllerde yaşayacak. O benim babam, o benim her şeyim. Ben çok büyük bir enerji topunu kaybettim" dedi.

Ozan Orhon da ''Bazı zamanlarda çok ufak sürtüşmelerimiz, arada da küskünlüklerimiz olurdu. 'Dedem neden bana bu kadar kızıyor' derdim. Ama sonradan bana söylediği her kelime doğru çıktı" diye konuştu.

Örnek bir kişi olarak hatırlanacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç de sanatın bütün devrimlerin önünde olduğuna inanan büyük usta Tekin Akmansoy'u kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün huzurunda düzenlenecek programa katılacağı için törene katılamadığını belirten Genç, ''Kendilerinin başsağlığı dileklerini iletmeyi bir görev biliyorum'' diye konuştu. 

Genç, başarılarla dolu sanat yaşamını TBMM Üstün Hizmet Ödülü ve Devlet Sanatçılığı unvanıyla taçlandıran Tekin Akmansoy'un her zaman örnek bir kişi olarak hatırlanacağını, sevgi ve saygı ile anılacağını söyledi. 

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, "Sık sık akıl danıştığım, dertleştiğim, zaman zaman şakalaştığım ama her zaman anlayışına, dostluğuna, bilgeliğine ve sevgisine sığındığım çok değerli büyüğüm, meslektaşım, ustam, dostum, ağabeyimi kaybetmiş olmanın acısını yaşıyorum'' ifadelerini kullandı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bugünün 14 Şubat Sevgililer Günü olduğunu anımsatarak, ''Böylesine anlamlı bir günde sevgili Tekin ağabeyi uğurluyoruz. Tiyatro oyunlarında inanılmaz roller aldı. Büyük bir tiyatro emekçisiydi'' dedi.

Salona Akmansoy'un tabutu Türk Bayrağı'na sarılı olarak getirildi. Konuşmaların ardından tören geçişi yapıldı ve sevenleri Akmansoy'un tabutuna çiçek bıraktı.

Toprağa verildi

Teşvikiye Camisi'ndeki cenaze namazına, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Fenerbahçe eski başkanlarından Ali Şen, gazeteci Hıncal Uluç, sanatçı Orhan Gencebay ve tiyatro sanatçısı Mustafa Alabora ile sevenleri katıldı. 

Namaz öncesi Akmansoy'un kızları Arzu Akmansoy ile Alev Esen, torunu sanatçı Ozan Orhon taziyeleri kabul etti.

Cenaze, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın