Kültür

Öğrenciler, anne babalarıyla kütüphaneye gidip kitap okuyor

Kilis Valiliğince Yunus Emre İlkokulunda başlatılan "Ailemle Kütüphanedeyim" projesi kapsamında veliler, her gün çocuklarıyla kütüphaneye girip kitap okuyor.

22.02.2017 - Güncelleme : 22.02.2017
Öğrenciler, anne babalarıyla kütüphaneye gidip kitap okuyor

KİLİS

Kilis'te, öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı edinmesi amacıyla Yunus Emre İlkokulunda başlatılan "Ailemle Kütüphanedeyim" projesi kapsamında öğrenciler, her gün anne babalarıyla kütüphaneye gidip kitap okuyor.

Kilis Valiliğinin pilot olarak seçilen Yunus Emre İlkokulunda yürütülen projesi çerçevesinde, öğretmenler tarafından veliler ve öğrencilere kitap okumanın öneminin anlatıldığı seminerler düzenlendi.

Teorik eğitimlerin ardından uygulama yapılan projeyle, aileler çocuklarıyla her gün İl Halk Kütüphanesine gidip bir süre kitap okumaya başladı.

Çocuklarıyla seçtikleri kitapları okuyan veliler, proje sayesinde evlerinde de kitap okuma saati yapıyor. Veliler ve öğrenciler, ödünç aldıkları okuduktan sonra kütüphaneye iade ediyor.

Velilerden Leyla Aslan, projenin çocuklara çok güzel alışkanlıklar kazandıracağına inandığını söyledi.

Proje sayesinde çocuğuyla düzenli olarak kitap okumaya başladıklarını belirten Aslan, "Çok güzel bir proje. Kitap okumada her zaman yarar vardır. Çocuğumun projeyle edindiği kitap okuma alışkanlığının eğitim hayatına olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Proje sayesinde çocuğumla her gün düzenli bir şekilde kitap okuyoruz. Ben de destek olmak amacıyla çocuğumla kitap okuyorum." dedi.

"Çocuğum kitap okuyarak büyüyecek"

Sibel Işık da küçük yaşlarda kitap okuma alışkanlığı edinmenin önemine dikkati çekti.

Kitap okuyan bir çocuğun eğitim sürecini daha verimli bir şekilde sürdürdüğüne işaret eden Işık, "Çocuklar donmamış bir beton gibidir. Yani üzerine ne düşerse iz bırakır. Ben de çocuğuma kitap okuma alışkanlığı edinmesi adına her türlü desteği vereceğim. Bu proje sayesinde çocuğum kitap okuyarak büyüyecek inşallah." diye konuştu.

Zeynep Polat da proje sayesinde evde ailecek kitap okuma saatleri yaptıklarını ifade ederek, "Kitap okumak insanın ufkunun genişlemesine neden olur. Çocuğumun geleceğini daha iyi görebilmesi açısından kitap okumak büyük bir önem taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Rıdvan Korkulutaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.