Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.50
BTC/USDT
70,002.00
BIST 100
9,072.19
Kültür

Oscarlı oyuncu Jennifer Lawrence: Türk hayranlarımın filmi seveceklerini sanıyorum

Oscar ödüllü genç oyuncu Jennifer Lawrence ile Hollywood oyuncusu Chris Pratt'in rol aldığı Uzay Yolcuları (Passengers) 13 Ocak‘ta vizyona girecek.

09.12.2016 - Güncelleme : 09.12.2016
Oscarlı oyuncu Jennifer Lawrence: Türk hayranlarımın filmi seveceklerini sanıyorum

BERLİN - Hilal Uştuk

Oscar ödüllü genç oyuncu Jennifer Lawrence ile Hollywood oyuncusu Chris Pratt'in rol aldığı Uzay Yolcuları (Passengers) 13 Ocak‘ta vizyona girecek.

Bilim kurgu sevenleri sinema salonlarına çekmesi beklenen filmde, 120 yıl süresince uyuyarak başka bir gezegene gitmekte olan uzay gemisindeki 5 bin yolcudan Aurora ve Jim'in uyku kabininde 90 yıl önce uyanması sonucu yaşadıkları anlatılıyor.

Bu yanlışlığın nedenini bulmak ve binlerce yolcusu ile uzayda ilerlemekte olan geminin kaderini değiştirmek için uğraşan ikiliden, "Aurora" karakterini canlandıran Lawrence, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin en iyi yanının Pratt ile aynı yapımda oynamak olduğunu söyleyerek, "Filmin en zor bölümü ise yoğun çalışma saatleriydi. Bu, benim bugüne kadar yaptığım en zorlu ve en uzun çalışma saatlerine sahip filmim oldu. Neyse ki Chris vardı yoksa muhtemelen ölürdüm. Abartısız Chris beni hayatta tuttu." dedi.

Lawrence, bir kadın olarak romantizmi ve romantik elementler barındıran yapımları daha çok sevdiğine işaret ederek, bilim kurgu ya da romantik film arasında tercih yapmak konusunda, "Aurora ve Jim arasındaki ilişkinin ilginç olduğunu düşündüm. Ayrıca ikisi arasındaki hikaye çok etkileyiciydi. Ancak filmi izledikten, tüm bu özel efektleri, gemiyi ve filmin o ilginç sonunu da gördükten sonra tercihim sanırım romantizmden yana olmazdı." diye konuştu.

Çok sayıda ödülün sahibi olan başarılı oyuncu, filmden 20 milyon dolar aldığı ve gişenin belli bir rakamın üzerine ulaşması durumunda elde edeceği gelirin artmasına ilişkin yapılan eleştiriler hakkında ise şunları kaydetti:

"Sinema sektörü de diğer bütün sektörler gibi... Makinenin çalışmasını sağlayan parçasısınız. Size de diğer tüm çalışanlar gibi yaptıklarınıza ve ne kadar çok çalıştığınıza uygun ödeme yapılır. Ne yaptıysanız, şirket içindir. Projenin tamamını ne kadar taşıdıysanız, bu size ödenir. Yani insanlar kazancımın çok olduğunu düşündüğü için üzgünüm. Ancak bu, diğer tüm işlerde olduğu gibi benim bu işi ne kadar taşıdığım ile ilgili."

Türkiye'deki hayranlarına da seslenen Lawrence, "Türk hayranlarımın bu filmi görmesi için sabırsızlanıyorum. Gerçekten bununla gurur duyuyorum. Filmi seveceklerini sanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Filmi izlediğinizde eğleneceğinizi umuyorum"

ABD'li aktör Chris Pratt de filmdeki yemekleri çok sevdiğini dile getirerek, "Bence filmin en iyi yanı, harika olması. Gerçekten gurur duyacağınız bir işi yapmak müthiş bir zevk. Benim için filmin en güzel bölümü, bu yolculuğu Jen ile yaparak onunla zaman geçirmekti. Onu daha iyi tanıdım. Onunla çalışmak gerçekten harika. "dedi.

Pratt, gerçek yaşamda uzay yolculuğunu tercih edip etmeyeceğine yönelik soruya, "İnsanlığın, bizler için daha iyi bir yaşam bulmak amacıyla araştırma ve arama yapmalarını seviyorum." karşılığını vererek, kendisinin de bunu düşünebileceğini söyledi.

Türk hayranlarına filmi mutlaka izlemeleri önerisinde bulunan Pratt, "Eşsiz bir konusu var. İkimiz de bu film için çok çalıştık ve filmi izlediğinizde en az bizim kadar çok eğleneceğinizi umuyorum." diye konuştu.

Yönetmenliğini Morten Tyldum'ın üstlendiği filmde, Lawrence ve Pratt'in yanı sıra Michael Sheen, Laurence Fishburne ve Andy Garcia da rol aldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.