Dolar
32.34
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.90
BTC/USDT
70,303.00
BIST 100
9,079.97
Kültür

Osmanlı tarihi, medeniyeti ve mimarisi Latin Amerika'da anlatıldı

Brezilya, Arjantin ve Şili'deki üniversitelerde düzenlenen "Osmanlı Tarihi ve Medeniyeti ile Osmanlı Mimarisi" konferansları geniş katılımla gerçekleştirildi.

10.05.2017 - Güncelleme : 10.05.2017
Osmanlı tarihi, medeniyeti ve mimarisi Latin Amerika'da anlatıldı Brezilya'nın Sao Paulo kentinde Fundaçao Santo Andre Üniversitesindeki konferansın ilk bölümünde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Şimşek (sağda) tarafından Orta Asya'dan Osmanlı dönemine özellikle Mimar Sinan'ın eserlerine kadar Türk mimarisi hakkında bilgi verildi. Programa Prof. Dr. Mehmet Maksudoğlu (sağ 2) ve Öğretim Görevlisi Hamdi Arslan (sağ 3) da katıldı. Fotoğraf:AA/Ömer Yetkin Acar

SAO PAULO

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi koordinasyonunda Brezilya, Arjantin ve Şili'de gerçekleştirilen "Osmanlı Tarihi ve Medeniyeti ile Osmanlı Mimarisi" konularındaki konferanslar ilgi gördü.

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde Fundaçao Santo Andre Üniversitesindeki konferansın ilk bölümünde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Şimşek tarafından Orta Asya'dan Osmanlı dönemine özellikle Mimar Sinan'ın eserlerine kadar Türk mimarisi hakkında bilgi verildi.

Konferansın ikinci bölümünde ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli dekanı Prof. Dr. Mehmet Maksudoğlu, Osmanlı döneminden günümüze yansıyan bazı terimlerin yanlış kullanıldığını söyledi.

Osmanlı Devleti'nin "imparatorluk" ifadesini ne arşiv belgelerinde ne de kitaplarında kullandığını vurgulayan Maksudoğlu, devletin adının "Pek Yüce Osmanlı Devleti" anlamına gelen "Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye" olduğunu bildirdi. Maksudoğlu, Türkçe olarak kısaca "Osmanlı Devleti" denilmesi gerektiğine değindi.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te, Arjantin İslam Merkezi'ndeki konferansa ülkedeki Müslüman toplulukların ileri gelenleri de katıldı.

Türkiye'nin Buenos Aires Büyükelçisi Meral Barlas ve Santiago Büyükelçisi Gökçen Kaya da konferanslara destek verdi.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Hamdi Arslan'ın koordinasyonunu sağladığı etkinlikler kapsamında ayrıca bu üniversite hakkında bilgiler verilerek, Arjantin'de Belgrano Üniversitesi, Şili'de Şili Üniversitesi ve Brezilya'da Fundaçao Santo Andre Üniversitesinin yetkilileriyle iş birliği görüşmeleri yapıldı.

Muhabir: Ömer Yetkin Acar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.