Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,522.60
BTC/USDT
69,875.00
BIST 100
9,119.13
Kültür, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Oyuncu Bayraktar da Cumhurbaşkanı'nın kaldığı oteldeydi

Marmaris'te, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otelden FETÖ'nün darbe girişiminden yarım saat önce ayrılan oyuncu Ufuk Bayraktar, Atatürk Havalimanında darbe karşıtlarına destek verdi.

22.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
Oyuncu Bayraktar da Cumhurbaşkanı'nın kaldığı oteldeydi

SARAYBOSNA/İSTANBUL-Hilal Uştuk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otelde tatil yapan ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden yarım saat önce ayrılan sinema ve dizi oyuncusu Ufuk Bayraktar, "Sandıkta hiçbir zaman deviremeyeceğinizi anladığınız birisini başka kumpaslar kurarak devirmeye kalkmak büyük hainlik, büyük alçaklıktır." dedi.

Raşit Görgülü'nün yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği "Geçmişteki Sır" filminin çekimleri için Saraybosna'da bulunan Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ben Marmaris'te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı oteldeydim. Çok garip hallerden geçtim. Cumhurbaşkanı'na ulaşmaya çalıştım." diye konuştu.

Otele gerçekleştirilen saldırıdan yarım saat önce ayrılarak ailesiyle İstanbul'a geldiğini aktaran Bayraktar, şunları kaydetti:

"İstanbul'a geldiğimde başka bir kargaşanın içinde kaldım ama Allah'a şükür püskürtüldü. Herkesin şunu bilmesi lazım, 'halkın iradesi.' Oy veriyoruz. Benim oy verip vermemem önemli değil. Her birey eşittir ve her birey gidip oy veriyor. Sandıkta hiçbir zaman deviremeyeceğinizi anladığınız birisini başka kumpaslar kurarak devirmeye kalkmak büyük hainlik, büyük alçaklıktır. Benim anaokuluna giden çocuğuma da alçaklıktır. Kundaktaki bebeğe de alçaklıktır. Geleceğe hainliktir. Kötüdür yani. Bunu kim, neden yaptı? Bu benim bildiğim bir şey değil ama alçaklık olduğu net, ortada. Allah'a şükür bütün halk sokaklara döküldü. Sağcısı, solcusu hiç fark etmez. Herkes sokağa çıktı ve bunu durdurmak istedi. Ben havaalanında, olayların içinde kaldım, Marmaris'te. Uçaktan indiğimizde, öğrendiğimde çok garip oldum."

Atatürk Havaalanında 15 Temmuz gecesi yaşananlara değinen Bayraktar, "Havaalanında belli bir er grubu vardı. Onlara engel olmak, rütbelilerin, ateş edenlerin kimler olduğunu tespit etmek ve ellerindeki silahları alabilmek için büyük mücadele verildi. Tankın altında ezilenlere Allah rahmet eylesin. Hepsi şehit oldu onların." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın