Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,207.36
ETH/USDT
3,578.30
BTC/USDT
70,789.00
BIST 100
9,043.58
Kültür

Pakistanlı yönetmen yeni filmini Türkiye'de tamamladı

Pakistan'ın ünlü yönetmeni Cavit Şeyh (Jawed Sheikh), "Wajood" isimli yeni filminin çekimlerini İstanbul, Rize ve Antalya'da gerçekleştirdi.

08.06.2017 - Güncelleme : 08.06.2017
Pakistanlı yönetmen yeni filmini Türkiye'de tamamladı

Istanbul

İSTANBUL

Beyoğlu'ndaki Occidental the Public Hotel'de gerçekleştirilen basın toplantısına katılan Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmut (Sohail Mahmood), uluslararası alanda da tanınan yönetmenin, Pakistan'ın film ve televizyon endüstrisinin en başarılı aktör ve yönetmenlerinden biri olduğunu belirtti.

Mahmut, Pakistan'ın önde gelen oyuncularının da filmde rol aldığına dikkati çekerek, "Pakistan sineması son birkaç yılda olağanüstü bir canlanma göstermiştir. Film endüstrisinin bu canlanması ve yeniden doğuşu, daha uzun bir sürecin bir parçasıdır. Bu süreçte Pakistan müziğinin, görsel ve sahne sanatlarının fenomen bir şekilde büyümesine tanık oluyoruz." dedi.

Şeyh'in 20 yıl önce "Şef Sahip" isimli filmini yine Türkiye'de çektiğinin hatırlatan Mahmut, Pakistan ve Türkiye'deki eğlence endüstrisinin özellikle son birkaç yıl içinde iki ülke halkını birbirine daha da yakınlaştırmada kilit rol oynadığını söyledi.

"Yapabileceğimin en iyisini yapacağım"

Pakistan'ın ünlü yönetmeni Cavit Şeyh, uzun zamandır film endüstrisinin içinde olduğunu aktararak, filmin iki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştıracağını söyledi.

Şeyh, Türk Hava Yolları'nın (THY) filmin marka partneri olduğunu sözlerine ekleyerek, "THY'nin, Hollywood filmlerindeki sponsorlukların ardından, ilk kez bir Pakistan filmiyle bağlantısı oldu. Bu da Wajood oldu. Bu muhteşem bir şey. Eminim THY bir sonraki filmimde de olacaktır." dedi.

Farklı şehirlerde gerçekleştirilen çekimlerde Türk ve Pakistanlı ekibin birbiriyle aile gibi olduğunun altını çizen Şeyh, "Pakistan yemekleri yemiyor, Türk yemekleri yiyoruz. Eğleniyoruz ve çok çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Filmde bir aşk hikayesinin ele alındığını kaydeden Şeyh, filmde korku ögelerinin de olacağını ve Türk oyuncuların da rol alacağını aktardı.

Cavit Şeyh, Türkiye ve Pakistan'ın sinemada da iş birliği içinde olmasının önemini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

"İki ülkenin ünlü aktör ve aktrislerinin rol alacağı bir film yapmak çok iyi olur. Burada yapabiliriz ve çok güzel olur. Bu film eylül ya da ekimde hazır olacak ve vizyona girecek. İki günlük bir çekimimiz kaldı. Filmin yarısını Pakistan'da çektik. Ancak ikinci yarısını ise Türkiye'de çektik. Çünkü hikayesi böyleydi. Ancak bir sonraki filmimin tamamını burada çekmeyi planlıyorum. Film bittikten sonra Pakistan'a geri dönerek, filmi tamamlayacağız."

Muhabir: Hilal Uştuk

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın