Dolar
32.33
Euro
34.90
Altın
2,209.82
ETH/USDT
3,574.50
BTC/USDT
70,538.00
BIST 100
9,043.31
Kültür

'Resim yaptıkça yaşam enerjim değişti'

Ressam Özer, "Üretemediğim zamanlarda kendimi daha mutsuz hissettim. Resim yaptıkça yaşam enerjim değişti çünkü üretmek canlılığın ifadesi." dedi.

31.05.2016 - Güncelleme : 31.05.2016
'Resim yaptıkça yaşam enerjim değişti' Fotoğraf: Andaç Hongur/AA

Istanbul

İSTANBUL

Çeşitli koleksiyonlarda eserleri bulunan ve halen görsel sanatlar öğretmenliği yapan ressam Pelin Özer'in 11. kişisel sergisi, Vakıfbank Sanat Galerisi'nde açıldı.

Pelin Özer, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Uludağ Üniversitesi Resim Ana Sanat Dalı'ndan mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nde yüksek lisans yapmaya başladığını dile getirdi.

Eğitimine ara vererek İngiltere'ye gittiğini ve Türkiye'ye döndükten sonra öğretmenlik yapmaya başladığını anlatan Özer, Üsküdar Sultantepe Ortaokulu'nda görsel sanatlar öğretmenliği yaptığını belirtti.

"Sanat derslerinin saatleri artırılmalı"

Pelin Özer, sanatla yaşamın iç içe olması gerektiğini vurgulayarak, "Üretemediğim zamanlarda kendimi daha mutsuz hissettim. Resim yapamadığım dönemlerde mutsuz bir insandım. Resim yaptıkça yaşam enerjim değişti çünkü üretmek canlılığın ifadesi. İyi, kötü bir şey ürettiğinizde kendi varlığınızı ortaya koyuyorsunuz." dedi.

Gençlere sanatla uğraşmalarını tavsiye eden Özer, yeteneği ve ilgisi olan çocukların öğretmen ve aile tarafından yönlendirilmesi gerektiğini, çocukların seçeceği mesleğinin yanında mutlaka sanatçılık yönü bulunması gerektiğine dikkati çekti.

Özer, "Çocuklar sınavlara, yarışa koşullandıkları için yaşamlarında sanatla oluşturacakları sevgi ön plana çıkmıyor. Bu büyük bir eksiklik. Eğitim sisteminde sanat derslerinin saatlerinin artırılması, her okulun resim, müzik atölyesine sahip olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Andaç Hongur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın