Kültür

'Sıfır Bir' ekibi beyazperdeye hazırlanıyor

YouTube üzerinden yayınlanan ve fenomene dönüşen Sıfır Bir - "Bir Zamanlar Adana'da" dizisinin başrol oyuncusu Savaş Satış, sinema filmi çekme hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını belirtti.

24.03.2017 - Güncelleme : 24.03.2017
'Sıfır Bir' ekibi beyazperdeye hazırlanıyor

İSTANBUL-Emin İleri

YouTube üzerinden yayınlanan ve fenomene dönüşen Sıfır Bir - "Bir Zamanlar Adana'da" dizisinin başrol oyuncusu Savaş Satış, sinema filmi çekme hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını belirtti.

Yönetmenliğini Kadri Beran Taşkın'ın yaptığı, başrollerinde Savaş Satış, Cihangir Ceyhan, Özgür Meriç ve Burak Şafak'ın yer aldığı dizi, İstanbul Gelişim Üniversitesinin 6. Medya Ödüllerinde "Yılın En İyi İnternet Dizisi" seçildi. Sıfır Bir'in ödülünü almak için İstanbul'a gelen Savaş Satış, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Aslen Şanlıurfalı olduğunu ancak 1989'da İzmit'te doğduğunu anlatan Satış, Çukura Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliğinden mezun olduğunu, bu yıllarda eş zamanlı tiyatroyla ilgilendiğini belirtti.

Satış, 2014'te "En İyi Erkek Komedi Oyuncusu" ödülünü aldığını ifade ederek, "Ailemden de destek görünce bu alanda devam ettim." dedi.

Genç sinemacılar olarak sokakları anlatmayı hedeflediklerini anlatan Satış, "Sıfır Bir", son anda gelişen bir proje gibi görünse de önceleri böyle bir çalışmayı hayata geçirme planları bulunduğunu söyledi.

Savaş Satış, Adana'nın Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan daha önce gayrimeşru işlere karışıp sonra buna karşı mücadeleye girişen Savaş, Cio ve Özgür'ün yaşadıklarını konu edinen dizi hakkında şu bilgileri verdi:

"Mahallenin gençlerini uyuşturucu ve silah satıcılarına karşı korumaya başlayan gençler gün geçtikçe güçleniyor. Üç arkadaşın etrafında dönen dizi, kısa ve etkili bir anlatımla Adana'nın görünmeyen yüzünü tüm gerçekliğiyle ortaya koyuyor. Kendi içinde bir vicdan muhasebesine gidiyor insan. Karakterler kendi içinde bir Robin Hoodçuluk yaşıyor. Robin Hood, hikayelerde gördüğümüz şeyler ama aslında olması gereken insanlık hali. Evet olması gereken, gidip birini vurmak, öldürmek değil. En azından zihnimizde, karar mekanizmamızda insani değerlere bağlı kalarak yaşarsak, toplumun diğer Robin Hoodları haline gelmiş oluruz. Biz sadece burasını ele alıyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın