Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.70
BTC/USDT
70,767.00
BIST 100
9,079.97
Kültür

Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit: Tarihe mal olmuş bir sultanı canlandırmak isterim

Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, "Tarihe mal olmuş bir sultanı canlandırmak isterim. Böyle bir teklif gelirse seve seve oynarım." dedi.

20.08.2017 - Güncelleme : 21.08.2017
Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit: Tarihe mal olmuş bir sultanı canlandırmak isterim

BOLU - ZAFER GÖDER

Marka Şehir Bolu ve 5. Uluslararası Köroğlu Festivali etkinlikleri kapsamında "Türk Sineması ve Köroğlu" konulu söyleşi gerçekleştiren Hülya Koçyiğit, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Köroğlu'nun sadece Türkiye'ye ait olmadığını belirten Koçyiğit, "Bence uluslararası, herkesin kabul ettiği bir tarihi kahraman. Ona saygı nedeniyle Bolu'nun yöneticileri festival düzenliyor. Ben Mengen'in fahri hemşehrisiyim. Dolayısıyla buralar, kendimi çok yakın hissettiğim topraklar. Böylesine kültürel değeri olan bir festivale de seve seve geldim." diye konuştu.

"Halk çok büyük ilgi, beğeni uyandırdı ve devamı geldi"

Televizyonda yayınlanan tarihi dizilere değinen Koçyiğit, "Tarihi diziler Muhteşem Süleyman ile başladı. Uzun yıllardan sonra, Türk sinemasının ardından böylesine tarihimizi bize hatırlatan diziler yapılması, halkta çok büyük ilgi, beğeni uyandırdı ve devamı geldi." dedi.

Bugüne kadar 200'e yakın filmde çok değişik karakterleri canlandırdığını kaydeden Koçyiğit, "Yakın tarih kahramanlarını da canlandırdım. Tarihe mal olmuş bir sultanı canlandırmak isterim. Böyle bir teklif gelirse seve seve oynarım." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.