Kültür

Türk kısa filmleri Cannes Festivali'nde

Türkiye’den 9 kısa film, 69. Cannes Film Festivali boyunca "Hezarfen Film Galeri - Türkiye'den Kısalar Özel Seçkisi" başlığıyla sinema profesyonelleriyle buluşacak.

Gülcan Kaplan  | 12.05.2016 - Güncelleme : 12.05.2016
Türk kısa filmleri Cannes Festivali'nde Türkiye’den 9 kısa film, 69. Cannes Film Festivali boyunca "Hezarfen Film Galeri - Türkiye'den Kısalar Özel Seçkisi" başlığıyla sinema profesyonelleriyle buluşacak. Seçkiyi hazırlayan Antalya Altın Portakal Film Festivali Uluslararası Program Direktörü Nesim Bencoya, AA muhabirine açıklama yaptı. AA/Evren Atalay

Izmir

İZMİR - Gülcan Kaplan

Türkiye’den 9 kısa film, 69. Cannes Film Festivali boyunca "Hezarfen Film Galeri - Türkiye'den Kısalar Özel Seçkisi" başlığıyla sinema profesyonelleriyle buluşacak.

Seçkiyi hazırlayan Antalya Altın Portakal Film Festivali Uluslararası Program Direktörü Nesim Bencoya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin uzun metraj bölümünün yanında çok zengin kısa metrajlı film bölümünün de bulunduğunu söyledi.

"Short Film Corner" adı verilen bu bölümün büyük bir pazar olduğunu ve dünyanın her tarafından binlerce kısa filmin başvurduğunu anlatan Bencoya, "Tabii bunların bir kısmı kabul edilip bir kısmı reddediliyor. Cannes Film Festivali'nin 'Short Film Corner' organizasyonu bu yıl bize başvurdu ve Türkiye seçkisi yapmamızı istedi. Biz de 'Hezarfen Film Galeri - Türkiye'den Kısalar Özel Seçkisi'' adıyla toplam 120 dakikalık bir program oluşturduk. Filmler festival kapsamında 16-22 Mayıs tarihleri arasında gösterime sunulacak." dedi. 

Cannes'da bir hafta boyunca gösterilecek filmler ve yönetmenleri şöyle:

Mehmet Bahattin Mermut'un "Aşkın Boyutları", Mehmet Mahsum Akyel'in "Zilan", Metehan Şereflioğlu'nun "7 Santimetre", Vedat Oyan'ın "Faili Meçhul", Ezgi Kaplan'ın "Balık Havuzu", Gözde Yetişkin ve Emre Sert'in "Rodi", Mehmet Emrah Erkani'nin "Tuhaf Zamanlar", Doğuş Minsin'in "Kuzgun", Emre Kayış'ın "Çevirmen".

Muhabir: Gülcan Kaplan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın