Kültür

Ürdün'de 'Türk Filmi Geceleri'

Amman'da "Türk Filmi Geceleri" Türk yönetmen Aslanyürek'in "Lal" filmiyle başladı.

Mehmet Nuri Uçar, Laith Joneidi  | 05.07.2017 - Güncelleme : 05.07.2017
Ürdün'de 'Türk Filmi Geceleri'

Jordan

AMMAN

Ürdün'ün başkenti Amman'da üç gün sürecek olan "Türk Filmi Geceleri" Türk yönetmen Semir Aslanyürek'in "Lal" filmiyle başladı.

Abdulhamid Şuman Vakfı tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz'ün de hazır bulunduğu "Türk Filmi Geceleri"nin açılışı Aslanyürek'in Yılmaz Güney'e ithaf ettiği "Lal" filminin gösterimi ile yapıldı.

AA muhabirine konuşan Aslanyürek, filmlerinin sunumu için Şuman Vakfı'nın daveti üzerine Amman'a geldiğini söyledi.

Amman'daki Türk Filmi Geceleri'nin üç gün süreceğini belirten Aslanyürek, program kapsamında doğduğu yer olan Antakya'da çekilen "Yedi Avlu" ile "Şellâle" adlı filmlerinin seyirciyle buluşacağını ifade etti.

"Ürdünlü sanat severler Türk filmlerini izleme fırsatı bulacak"

Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Karagöz ise Türkiye ile Ürdün arasındaki diplomatik ilişkilerin 70. yıl dönümünde sanat faaliyetlerinin hız kazandığını dile getirdi.

Karagöz, "Bu hafta Ürdünlü sanat severler Türk filmlerini izleme fırsatı bulacak. Türk sanatının Ürdün'de ilgi gördüğüne yürekten inanıyorum." dedi.

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Valentina Kussisiya da hedefi kültürel destek sağlamak olan kurumun bu tür etkinliklerle halkta sinema kültürünü yaymayı amaçladığını kaydetti.



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.