Kültür

Üsküdür'da 'Kudüs' fotoğraf sergisi

Burak Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği'nce, Kudüs'teki Müslümanların yaşadığı sıkıntıları anlatan "Kudüs" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Hasan Hüseyin Kulaoğlu, Metin Tokgöz  | 26.06.2016 - Güncelleme : 26.06.2016
Üsküdür'da 'Kudüs' fotoğraf sergisi Fotoğraf: AA/Metin Tokgöz

Istanbul

İSTANBUL

Burak Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği'nce, Kudüs'teki Müslümanların yaşadığı sıkıntıları anlatan "Kudüs" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Burak Derneği Genel Müdürü Halil Süleymanoğlu, Üsküdar Meydanı'nda gerçekleştirilen açılışta yaptığı konuşmada, serginin hedefinin insanların Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya olan duyarlılıklarının ve bilincinin artması olduğunu söyledi.

İsrail askerlerinin Filistin'de Müslümanlara zulmettiğini ifade eden Süleymanoğlu, "Birçok kişinin Mescid-i Aksa'ya girmesi yasak. Birçok kişi de sebepsiz yere hapishanelerde yatıyor. İsrail, Kudüs'teki Müslümanların evlerini boşaltması için yüksek vergi, restorasyon yaptırmama gibi elinden gelen her şeyi yapıyor. Şehri Yahudileştirmeye çalışıyor. Biz de yaşanan bu zulümleri gündeme getirmek için böyle bir sergi düzenliyoruz." diye konuştu.

Vatandaşların serginin açılışına yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Süleymanoğlu, insanların bu sergi vesilesiyle Kudüs hakkındaki bilgilerinin de arttığına dikkati çekti.

Mescid-i Aksa, Kubbet-üs Sahra ve Kudüs konulu 60 fotoğrafın yer aldığı sergi, çarşamba gününe kadar gezilebilecek.

Muhabir: Hasan Hüseyin Kulaoğlu, Metin Tokgöz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.