Kültür

Vancouver Film School eğitmenleri Türkiye'ye gelecek

İstanbul Medya Akademisi işbirliğiyle Türkiye'ye gelecek eğitmenler, sinemaseverlerle buluşacak.

21.09.2017 - Güncelleme : 27.09.2017
Vancouver Film School eğitmenleri Türkiye'ye gelecek

İSTANBUL

Kanada merkezli sinema okulu Vancouver Film School (VFS) eğitmenleri, İstanbul Medya Akademisi işbirliğiyle Türkiye'ye gelecek.

Medya, sinema ve televizyon alanında eğitim modelleri geliştiren İstanbul Medya Akademisi, yaptığı uluslararası işbirlikleriyle öğrencilerini uluslararası standartlara yaklaştırmayı amaçlıyor.

Son başvuru 25 Ekim'de

İşbirliği kapsamında VFS eğitmenleri İstanbul'da sinemaseverlerle buluşacak. Bu buluşmalardan ilki 4-5 Kasım'da verilecek eğitimle İstanbul Medya Akademisi'nde gerçekleşecek. Bu çalışmanın birinci gününde katılımcılar başarılı ve etkileyici bir filmin oluşturulmasında rol oynayan, hikayenin temel ögeleri, senaryo yazımı, oyunculuk ve yönetmenlik gibi alanlarda eğitim alacak.

Eğitimin ikinci gününde ise katılımcılar 5'er kişilik gruplara ayrılarak ilk gün öğrendikleri elementleri kullanacağı bir tek plan projesi çekecek. Çekimlerin VFS eğitmenleri eşliğinde değerlendirmeye alınacağı derste, katılımcılar mülakat yoluyla belirlenecek.

Başvurular, öncesinde belirlenen tarihten itibaren İstanbul Medya Akademisi internet sitesi üzerinden alınacak. Bu eğitim için başvurular 25 Ekim'de sona ererken, mülakatlar ise 30-31 Ekim'de İstanbul Medya Akademisi'nde yapılacak.

5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde VFS Etkinlikleri

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi işbirliğinde bu yıl 17-26 Kasım'da beşincisi yapılacak Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde de VFS temasında ayrılan bölümde atölyeler düzenlenecek ve bu süreçte çeşitli yarışmalar yapılacak. Yarışmaların kazananları ise çeşitli eğitim fırsatlarıyla ödüllendirilecek.

Muhabir: Musa Alcan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.