Kültür

Yakılan okulun öğrencilerinden resim sergisi

Mersin'in Tarsus ilçesinde terör örgütü yandaşlarınca yakılan ve onarılarak yaklaşık 3 ay önce yeniden eğitime açılan okulun öğrencileri, yaptıkları bin resimle sergi açtı.

31.05.2016 - Güncelleme : 01.06.2016
Yakılan okulun öğrencilerinden resim sergisi Fotoğraf: Selahattin Özbozkurt/AA

Mersin

MERSİN

Mersin'in Tarsus ilçesinde, geçen yıl aralık ayında terör örgütü yandaşlarınca yakılan ve yapılan onarımın ardından yeniden eğitim öğretime açılan Fahrettinpaşa İlkokulu ve Ortaokulunun öğrencileri, yaptıkları bin resimle sergi açtı.

Okulun görsel sanatlar öğretmeni Dilek Tutel Gönül önderliğindeki öğrenciler, okulun hizmete girmesinden bu yana yaptıkları bin adet resimle sergi açmanın heyecanını yaşadı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, serginin açılışında yaptığı konuşmada, geçen yıl okulun terör örgütü yandaşlarınca yakıldığını ve yaşanılan olayın ardından binanın onarıma girdiğini ifade ederek, "Okulumuz aralık ayı içerisinde gerçekleşen bu olayın ardından hızlı bir şekilde tamamen onarıldı ve yaklaşık 3 ay önce de hizmete girdi." dedi.

Okulda eğitim gören çocukların yaşanılan olaydan uzaklaşması adına başlatılan özverili çalışmalar neticesinde resim sergisini açıldığını ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Resim sergimizdeki eserlerden anlıyoruz ki okulumuzda oldukça yetenekli öğrencilerimiz var. Bizler devletimizin bekası için çaba harcarken, bu değerli çocuklarımızı da hayata ve geleceğe hazırlamak adına çaba sarf ediyoruz. Bu noktada serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum."

Muhabir: Selahattin Özbozkurt

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın