Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,219.33
ETH/USDT
3,554.00
BTC/USDT
70,540.00
BIST 100
9,079.97
Kültür

Yazar Özdenören '40'lar Meclisi'nde

Türkiye Yazarlar Birliğinin kuruluşunun 40'ıncı yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "40'lar Meclisi Edebiyat ve Hayat Söyleşileri"nin konuğu, yazar Rasim Özdenören oldu.

17.02.2018 - Güncelleme : 17.02.2018
Yazar Özdenören '40'lar Meclisi'nde

Ankara

ANKARA

Söyleşiyi yöneten hikayeci-eleştirmen Necip Tosun, TYB Mehmet Akif Divanı'ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, etkinliklerine gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Tosun, edebiyat ve hayat söyleşilerinde hayata bakış, edebiyatla hayat arasındaki ilişki ve büyük yazarların edebi tanıklıklarının ele alındığını söyledi.

Konuk Özdenören'in, edebiyat ve hayat söyleşilerine katılan en uygun isimlerden biri olduğuna işaret eden Necip Tosun, "Kendisi 18 yaşımdan beri tanıdığım bir isim. O bizim hep abimizdi. İlk öykülerimi getirdiğim, değerlendirmesini aldığım kişi. O yüzden benim üzerimde etkisi büyüktür." diye konuştu.

Tosun, daha sonra Rasim Özdenören'in edebiyat hayatına başladığı ilk eserlerini tanıttı.

Özdenören de TYB'nin 40'ıncı yılını kutladığını belirterek, birliğin nice 40'ıncı yıllar görmesi dileğinde bulundu.

Edebiyat dünyasındaki kişilerin kendisini "TYB'nin kurucu üyelerinden biri" olarak gördüğünü, bundan dolayı da kendisini öyle hissettiğini aktaran Rasim Özdenören, "TYB'ye karşı maddi ve manevi görevlerimi layıkıyla yerine getirdiğim kanaatinde değilim. Ama uzaktan da olsa takip ediyorum. Böyle bir etkinlikte bulunduğum için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Edebiyata başladığı zamanlardan ve eserlerinden de bahseden Özdenören, daha sonra bir süre katılımcılarla sohbet etti.

Muhabir: Ayşe Şensoy

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın