Kültür

'Zeki Müren'i Okumak, Zeki Müren'le Okumak' sergisi açıldı

Zeki Müren'i Okumak, Zeki Müren'le Okumak etkinlikleri kapsamında, sanatçının arşivinden seçilen ve özel kostümlerinden oluşan fotoğraf sergisi ziyarete açıldı.

Hilal Uştuk  | 06.12.2015 - Güncelleme : 06.12.2015
'Zeki Müren'i Okumak, Zeki Müren'le Okumak' sergisi açıldı

İstanbul

İSTANBUL 

"Zeki Müren'i Okumak, Zeki Müren'le Okumak" etkinlikleri kapsamında, Zeki Müren'in arşivinden seçilen, özel desen çizimleri, kostümler, kişisel eşyalar ile fotoğraflarından oluşan açık hava sergisi ziyarete açıldı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde sanatçının doğum gününde açılan sergi, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı tarafından, ünlü sanatçının ölümünün 20. yılı anısına hazırlandı.

Sergi açılışında AA muhabirine açıklama yapan TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, Müren'in Türkiye'de gelmiş geçmiş en sevilen sanatçılarından biri olduğunu belirterek, "Zeki Müren'i ölümünün 20. yılında özlemle anıyoruz. Zeki Müren'in ismini yaşatmak, aynı zamanda yeni nesillere tanıtmak için bir dizi etkinlik organize ettik" dedi.

Etkinliklerin bir yıl süreceğini ve 3 ayrı döneme bölündüğünü aktaran Günay, "Hayatın baharı dediğimiz dönem, Zeki Müren'in çocukluğunun ve erken gençliğinin geçtiği Bursa'ydı. İkinci bölümde, 'sanat güneşi' dediğimiz İstanbul var. Önümüzdeki yıl Eylül ayında da 'huzur' temalı Bodrum bölümü başlayacak. İstanbul uzun ve en kapsamlı bölüm olacak bunların içinde" ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu da ünlü sanatçının tüm mal varlığını TEV ile TSK Mehmetçik Vakfı'na bağışladığına dikkati çekerek, "Vakfımız açısından Zeki Müren'in çok büyük bir anlamı var" dedi.

Sergi 21 Aralık'a kadar ziyarete açık olacak.

Muhabir: Hilal Uştuk

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın