Dolar
32.38
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,532.10
BTC/USDT
70,097.00
BIST 100
9,116.96
Kurumsal Haberler

15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Budapeşte'de

Anadolu Ajansının fotoğraflarından oluşan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Budapeşte'de açıldı.

02.12.2016 - Güncelleme : 02.12.2016
15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Budapeşte'de Fotoğraf: AA/Kozma Janos

BUDAPEŞTE

Budapeşte'de, Anadolu Ajansının (AA) fotoğraflarından oluşan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'nin açılışını yapan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, ''Anadolu Ajansı bizim için çok önemli ve yüz akımız. Bu milli sorumluluğu hakkıyla yerine getirmek adına bu sergiye yapmış olduğu katkıdan dolayı ajansımıza çok teşekkür ediyorum.'' dedi.

Resmi ziyaret kapsamında Budapeşte'de bulunan Metin, Budapeşte'de faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü'nde, Budapeşte Büyükelçiliği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Yunus Emre Enstitüsü'nün organizatörlüğünde, Anadolu Ajansının (AA) fotoğraflarından oluşan FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'ni açtı.

Metin, sergiye ilişkin değerlendirmesinde, Türk halkının birlik ve beraberlik içinde darbe girişimini bastırdığını belirterek, şunları kaydetti:

''Anadolu Ajansının paylaştığı bu fotoğraflarda da görüldüğü gibi halkımız sadece ve sadece göğsünü siper ederek, topa, tanka, uçağa, helikoptere karşı durarak hem demokrasiye hem de hukuka sahip çıktı. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un söylediği gibi 'Siper et göğsünü dursun bu hayasızca akın' sözüne binaen halkımız bu hayasızca girişime karşı göğsünü siper etti ve bunu durdurdu. Halkımızın olaya el koymasından sonra hükümetimiz de çok hızlı bir şekilde hareket ederek her türlü tedbiri almıştır. Bundan sonra bize düşen, ülkemizin hem bölgesinde hem de dünyada dünden daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmesidir.'' 

"AA bizim yüz akımız"

Anadolu Ajansının 15 Temmuz olaylarında çok önemli bir görevi ifa ettiğine işaret eden Metin, ''Anadolu Ajansı bizim için çok önemli ve yüz akımız. Bu milli sorumluluğu hakkıyla yerine getirmek adına bu sergiye yapmış olduğu katkıdan dolayı ajansımıza çok teşekkür ediyorum.'' dedi. 

Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı ise, AA'nın fotoğraf sergisinin Macar halkında bir ayrıcalık yaratacağını dile getirerek, ''15 Temmuz hepimizin zihninde acı bir hatıra olarak duruyor. Macaristan'da kamuoyunu bilgilendirme çalışması yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Macar toplumunda bir farkındalık yaratıldığını düşünüyorum. Macar kardeşlerimizin 15 Temmuz'u daha iyi anlamaları için çok yararlı olacağını düşünüyorum." ifadesini kullandı. 

AA foto muhabirlerinin darbe girişimi gecesi ve sonrasında çektiği 41 fotoğrafın yer aldığı sergi, 31 Aralık'a kadar Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

Muhabir: Mehmet Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.