Kurumsal Haberler

15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Frankfurt'ta açıldı

Anadolu Ajansı fotomuhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Fotoğraf Sergisi" Almanya'nın Frankfurt kentinde açıldı.

28.11.2016 - Güncelleme : 30.11.2016
15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Frankfurt'ta açıldı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini Alman toplumuna anlatmak amacıyla Anadolu Ajansı (AA) fotoğraflarından oluşan "15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'' Almanya'nın Frankfurt şehrinde açıldı. Hessen Eyaleti’nin tanınmış ressamlarından Heinz-Dieter Zimmermann da (solda) sergiyi gezerek fotoğraflar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Fotoğraf: AA/Abdulselam Durdak

FRANKFURT

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini Alman toplumuna anlatmak amacıyla Anadolu Ajansı (AA) fotoğraflarından oluşan ''15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'' Almanya'nın Frankfurt şehrinde açıldı.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından Frankfurt şehir merkezindeki "Goetheplatz"da açılan ''15 Temmuz Fotoğraf Sergisi"nde, 40 fotoğrafa yer verildi. AA fotomuhabirlerinin darbe girişimi gecesi ve sonrasında çektiği fotoğrafların yer aldığı sergiyi, Alman ve Türk toplumu, çarşamba ve cumartesi günleri de gezebilecek.

UETD Halkla İlişkiler Medya Sorumlusu ve Hessen Bölge Başkan Yardımcısı Erkan Arslan, sergi alanında yaptığı açıklamada, Alman toplumuna Türkiye'deki darbe girişimini daha iyi anlatmak amcıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Sergideki fotoğrafların Alman toplumunun empati yapmasına yardımcı olduğunu belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Bizim dinimizde bir masumu öldüren, tüm insanlığı öldürmüş gibidir. İşte bu noktada 15 Temmuz gecesi kendi kardeşimiz dediğimiz insanların bize yaşattığı ihaneti Alman dostlarımızın bizimle empati kuracağı şekilde aktarıp, doğru algı oluşturma noktasında bu fotoğraf sergisini açtık. Amacımız empati kurmalarını sağlamak."

Arslan, ayrıca Anadolu Ajansı'nın fotoğraflarının darbe gecesi yaşananları açıkça yansıttığını vurgulayarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Öte yandan, Hessen Eyaleti’nin tanınmış ressamlarından Heinz-Dieter Zimmermann da sergiyi gezerek fotoğraflar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Muhabir: Abdulselam Durdak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.