Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,542.00
BTC/USDT
69,968.00
BIST 100
9,073.11
Kurumsal Haberler

AA heyeti İran’ın Ankara Büyükelçisi Fard’ı ziyaret etti

AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Öztürk ile Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Tokat, İran’ın Ankara Büyükelçisi Fard’ı makamında ziyaret etti.

14.02.2017 - Güncelleme : 16.02.2017
AA heyeti İran’ın Ankara Büyükelçisi Fard’ı ziyaret etti

ANKARA

Anadolu Ajansı (AA) Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk ile Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Faruk Tokat, İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taherian Fard’ı makamında ziyaret etti.

AA Farsça Servisi Editörü Hikmet Gök’ün de eşlik ettiği ziyarette Öztürk ve Tokat, göreve yeni atanmasından dolayı Taherian Fard’a hayırlı olsun dileklerini iletti.

Fard'a AA’nın kuruluşu hakkında bilgi veren Öztürk, dünyanın en etkili ajansları arasında yer almak için kurumun 2011 yılından itibaren köklü bir değişim yaşadığını anlattı. Ajansın yayın yaptığı dil sayısının bu doğrultuda 11’e yükseldiğini belirten Öztürk, AA’nın Farsça servisinin de Eylül 2015’te yayın hayatını başladığını hatırlattı.

Türkiye’nin komşusu İran ile ilişkilerinin uzun bir geçmişe dayandığına dikkati çeken Öztürk, ajans olarak da bu ilişkilerin geliştirilmesine katkı sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

AA Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Tokat da ajansın dünyadaki yapılanması hakkında bilgi aktardı. Şu anda dünyada 42 ülkede ofisleri bulunduğuna vurgu yapan Tokat, yakın zamanda da Latin Amerika’da yeni ofisler açacakları bilgisini verdi.

İran’ın Ankara Büyükelçisi Taherian Fard da ziyaretlerinden memnuniyet duyduğu AA heyetine teşekkür etti.

Büyükelçi Taherian Fard, İran’da devletin yanı sıra özel sektörün de kontrolünde olan çok sayıda haber ajansı olduğunu belirterek, her iki ülkenin haber ajanslarının Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine büyük katkı sunabileceğini anlattı.

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesi için yetkililer arasında bugün kadar çok sayıda toplantı yapıldığını dile getiren Taherian Fard, turizm, ticaret, sanayi alanlarındaki iş birliğinin artırılabileceğini kaydetti.

Taherian Fard, İran'da 44 adet serbest ticaret bölgesi bulunduğunu belirterek, haber ajanslarının bu bölgeleri tanıtacak haberler yaparak iki ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sunabileceklerini aktardı.

İran Araştırmaları Merkezine ziyaret

Bu arada, Mehmet Öztürk ve Faruk Tokat, İran Araştırmaları Merkezini de (İRAM) ziyaret etti.

İRAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal tarafından ağırlanan Öztürk ve Tokat, 2016 yılında kurulan merkeze çalışmalarında başarılar diledi.

Muhabir: Erkan Avcı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın