Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,526.40
BTC/USDT
69,750.00
BIST 100
9,092.74
Kurumsal Haberler

AA heyeti Vietnam'da

AA Genel Müdür Yardımcısı Özkaya, Vietnam Enformasyon ve İletişim Bakanı Yardımcısı Hong ile bir araya geldi.

Ayşe Sarıoğlu  | 03.06.2016 - Güncelleme : 03.06.2016
AA heyeti Vietnam'da

Ankara

HANOİ

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, Vietnam Enformasyon ve İletişim Bakanı Yardımcısı Nguyen Minh Hong ile görüştü.

Vietnam Haber Ajansı (VNA) Genel Müdür Yardımcısı Le Duy Truyen'in de katıldığı görüşmede Özkaya, AA'nın global yapılanması kapsamında Asya Pasifik bölgesi hakkında bilgi verdi.

Özkaya, AA-VNA iş birliği anlaşması ile her iki ülkenin de Türkiye ve Vietnam'a ilişkin doğru ve güvenilir haberleri başka ajanslardan ve perspektiflerden değil, doğrudan, yerel ve yerli kaynaklardan edinerek, abonelerine ulaştırabileceklerini belirtti.

VNA’nın yanı sıra ülkedeki ulusal televizyon ve gazeteleri ziyaret ederek, fikir alışverişinde bulunduklarını aktaran Mustafa Özkaya ayrıca, bu kurumlarla iş birliği yollarını görüştüklerini kaydetti.

Özkaya, iki ülkenin medya alanındaki iş birliğinin daha da genişletilerek, AA Haber Akademisi ve savaş muhabirliği eğitimi gibi alanlara da yayılması konusunda fikir birliğine vardıklarını, ekonomik olarak hızla büyüyen ilişkilerin daha da geliştirilmesi için ajanslar arası anlaşmanın katkı sağlayacağını ifade etti.

THY’nin yakında başlayacak Hanoi direkt uçuşlarının da bu ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacağına inandıklarını aktaran AA Genel Müdür Yardımcısı Özkaya, AA-VNA iş birliğinin gazeteci eğitimi ve değişimi gibi konularda geliştirilmesi hususunda mutabık kaldıklarını bildirdi.

Hong da AA ile VNA arasındaki iş birliğini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, bu tür anlaşmalarla, coğrafi olarak birbirine uzak, Türkiye ve Vietnam gibi ülkelerin, iletişim alanı sayesinde birbirlerine yakınlaştıklarını anlattı.

Anlaşmanın, iki ülke ilişkilerinin gelişmesine de katkıda bulunacağını vurgulayan Hong, AA’nın Vietnam'da da ofis açmasını beklediklerini belirtti.

Muhabir: Ayşe Sarıoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın